Am sperat să fac o paralelă între carte și adaptare, cu diferențe și tot tacâmul, dar pentru că nu am putut să termin cartea, articolul ăsta o să arate diferit.

Cartea Their Finest a fost publicată în 2009 și este semnată de Lissa Evans. Deși cică ar fi o carte de succes, eu n-am auzit de ea până în 2016 când am citit despre noul film BBC, adaptare a acesteia. Mă rog, ideea e că m-a plictisit îngrozitor, motiv pentru care am renunțat la finalizarea lecturii când mai aveam doar 100 de pagini de parcurs, ceea ce nu mi se întâmplă des.

Stilul romanului este unul destul de greoi, pentru că are multe descrieri și deși se vrea a fi amuzant pe alocuri, pe mine m-a enervat.

Filmul, însă, merită un 7, Sam Claflin fiind motivul pentru care m-am încăpățânat să termin cartea înainte de vizionarea filmului. Actorul ăsta mi-e cunoscut încă din trilogia Hunger Games și nu a existat vreun rol al lui care să nu-mi placă. Mi-a plăcut și rolul pe care l-a făcut în Their Finest, de altfel toți actorii făcând o treabă bună – Gemma Arterton, Bill Nighy, Rachael Stirling. Pelicula rămâne una decentă, însă clar nu una de top pentru BBC. Cred că pe mine m-a enervat stilul ăsta de british humor, amestecat cu drame foarte puternice din perioada unui Război Mondial, combinație care nu a funcționat deloc, zic eu.

It’s never for anything. Why do you think that people like films? It’s because stories are structured; have a shape, a purpose, a meaning; and when things gone bad they’re still a part of a plan; there’s a point to them. Unlike life.

Nu am foarte multe lucruri de spus despre cele 2 produse, atât doar că romanul a fost o pierdere de timp pentru mine – nu m-am atașat de niciun personaj, am căscat de plictiseală la fiecare pagină și m-am enervat constant. Nu faceți ca mine și dați direct play la film — eu l-am găsit pe Netflix, dar grila diferă în funcție de țară și nu sunt sigură dacă este disponibil și pe Netflix România.

Sam Claflin, I love you.

Let me know you think - add a comment below!