The Last Thing He Wanted – Am citit eu cartea asta ca să nu trebuiască să o citești tu. Am văzut eu filmul, ca să nu trebuiască să-l vezi tu.

M-am plictisit groaznic atât citind cartea, cât și urmărind filmul, și sincer nu știu care a fost mai nasol.

Încerc, totuși, să vă prezint ambele produse cât mai obiectiv.

Cartea The Last Thing He Wanted a fost scrisă de Joan Didion și publicată în 1996. La final de 2017 s-a anunțat faptul că Netflix va distribui filmul bazat pe cartea cu pricina. Le-a luat vreo 3 ani ca să-l și lanseze, dar în distribuție se regăsesc actori destul de importanți – precum Anne Hathaway, Ben Affleck și Willem Dafoe.

Un lucru pe care l-am observat în timpul vizionării filmului a fost că adaptarea este foarte fidelă cărții – lucru pentru care aș fi mulțumită în mod normal, dar aici n-a fost cazul. Cartea e deja plictisitoare; nu înțeleg exact ce i-a determinat să o adapteze. Filmul a fost regizat de Dee Rees, iar scenariul este semnat de Marco Villalobos și Dee Rees. Mi-au plăcut costumele, în schimb, care au ajutat la creionarea perioadei anilor ’80 – Ane Crabtree, costume design. 🙂

Anul 1984. Elena McMahon (Anne Hathaway) este o jurnalistă de succes din Washington care investighează o afacere de arme din America de Sud. Totul se schimbă când eroina îşi descoperă propriul tată (Willem Dafoe) fix în mijlocul afacerii. Pentru a-l scăpa cu faţa curată, face exact ce nu trebuie şi anume trece de cealaltă parte a legii, punându-şi viitorul şi viaţa în pericol.

Știu că petrecem mult timp în casă în perioada asta, dar v-aș recomanda să vă îndreptați către alte cărți și alte filme pe care le aveți la dispoziție. Dacă sunteți totuși curioși, cartea e de găsit pe Elefant.ro, iar filmul este disponibil pe Netflix.

When man does not have firm, calm lines on the horizon of his life -mountain and forest lines, as it were – then man’s most inner will becomes agitated, preoccupied and wistful.


Vizionare trailer:

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *