Nu m-am dezis, am dus la capăt lectura celui de-al doilea volum din seria The Kissing Booth, la nici o săptămână după ce l-am dat gata pe primul.

spuneam acum o săptămână cum au luat viață personajele și povestea Cabinei de Săruturi :), iar de data asta zic să notăm aici câteva detalii despre continuare.

The Kissing Booth 2: Going the Distance a fost lansată în ianuarie 2020 (la 8 ani distanța de prima carte), urmată de lansarea filmului câteva luni mai târziu, în iulie (la 2 ani de la lansarea primului film). Cartea, sincer, e tare slăbuță, previzibilă cap-coadă și parcă se simte că a fost scrisă prin prisma unui contract bine plătit. Deși poate că, pentru un public ceva mai tânăr, funcționează perfect așa cum e.

Filmul este, ca și primul, o producție Netflix. Însă față de primul film, The Kissing Booth 2 mi-a plăcut mai mult, chiar dacă rămâne previzibil și lipsit de originalitate, a fost cumva mai bine creionat. Plus, coloana sonoră e foarte mișto și fresh. E filmul perfect pentru zilele leneșe de vară, dar vă asigur că și în vacanța de Crăciun merge numa’ bine. 🙂

Ca și acțiune, în această continuare avem șansa să o vedem pe Elle în ultimul an de liceu, cu planuri pentru viitor și ceva piedici în dragoste. Însă totul e bine când se termină cu bine. Căci, așa cum probabil veți anticipa doar privind posterul de mai sus, filmul ăsta are un final fericit. Final care lasă loc și de ultimul film din serie, a cărui lansare este anticipată pentru vara lui 2021. A treia (și ultima) carte urmând a fi lansată cam în același registru ca și a doua, cu ceva luni înainte de lansarea filmului.

Ca și diferențe dintre carte și film, am notat câteva, însă rețineți că, atât filmul ăsta cât și următorul, sunt doar inspirate de cărți și că se abat destul de mult de la materialul-sursă, păstrând (și bifând) punctele cheie.

• Elle și Lee au un podcast despre jocuri video, aspect ce nu apare în carte;
• în prima zi de școală Lee îi aduce o fustă foarte scurtă ca o glumă vizavi de ceea ce se întâmplă în primul film – o scenă simpatică care nu există în carte;
• Elle nu călătorește în Boston decât în film;
• Elle îi întâlnește pe colegii de facultate ai lui Noah decât în film;
• aproape toate celelalte personaje au nume diferite decât cele din cărți;
• competiția la care Elle și Marco (Levi în carte) participă nu apare în cărți, iar relația dintre ei este mult mai frumoasă în cărți – în film lăsându-se loc de un fel de răzbunare din partea lui Marco spre final?!

Probabil că voi citi și vedea ultimul film într-un anotimp ceva mai cald, mai aproape de lansare.
O să revin la Elle, Noah și Lee la vară, iar până atunci…
Sper că ați avut un Crăciun liniștit și sănătos! V-am pupat! 🎄


Vizionare trailer:

Atât primul volum, cât și al doilea volum, se găsesc la editura Corint în colecția Leda Edge.
Filmul este disponibil pe Netflix.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *