Probabil The Vampire Diaries a fost al 2-lea serial pe care l-am urmărit vreodată, nu mai știu sigur, însă e cu siguranță parte din mine. Pentru că am plâns din tot sufletul, am râs și m-am îndrăgostit de niște personaje care n-o să moară și care au cam făcut istorie în televiziune.

Știe toată lumea că serialul s-a terminat cu acest al 8-lea sezon, reușind să păstreze distribuția-cheie pe parcursul a aproape 10 ani, să dea start unui alt serial (The Originals, care revine pe 17 martie cu sezonul 5). The Vampire Diaries e special, chiar dacă privit și tratat de toată lumea ca ceea ce s-a prezentat la începuturi, un serial pentru adolescenți. Mi se pare că a crescut odată cu personajele, că s-a maturizat odată cu ele și că a livrat povești din ce în ce mai serioase. Rămâne unul dintre preferatele mele și pentru că mi-ar fi greu să vorbesc despre toate scenele pe care le-am adorat (fiind prea multe), m-am gândit să inventez un tag pe care o să-l trimit mai departe către Angela și către toată lumea dornică să răspundă întrebărilor de mai jos.

  1. Elena a avut momente deosebite atât alături de Stefan, cât mai ales alături de Damon. Cu cine s-a întâlnit prima dată? Ai schimba ceva la acel moment? Și dacă da, ce?

Cu Damon, evident. N-o să uit vreodată episodul în care ni se dezvăluie acest aspect și cât de mult m-am bucurat. A fost ceva, între Nina Dobrev și Ian Somerhalder, ca și interpretări. O chimie aparte. N-aș schimba nimic, pentru că ideea sub care e scrisă scena mi se pare superbă în ce privește descrierea personajului lui Damon. Însă aș fi vrut ca scena să nu se mai termine.

2. Care e personajul care ți se pare că s-a maturizat cel mai mult din primul sezon și până acum?

Privind-o acum pe Bonnie (Kat Graham) și acțiunile pe care le face, felul în care se comportă, pentru mine ea s-a maturizat cel mai mult. A și trecut prin multe, e drept. Și au dat-o așa frumos cu twistul ăla cu Enzo! Ah, de vis 💖

3. Care frate Salvatore a petrecut momente fierbinți cu Caroline? Și ce ați gândit când ați urmărit scenele cu pricina, v-a făcut să vedeți altfel cele 2 personaje?

Eu rețin că Damon era mare cuceritor, încă cu gândul la Katherine și că el a reușit să o farmece pe Care. Caroline (Candice King) mi-a devenit foarte dragă pe parcurs, crescând ca personaj cu fiecare sezon mai mult, dar încă îmi amintesc prima părere pe care am avut-o despre ea, în sezonul 1. Kind of trashy, cu ochii după toți băieții sexy. Părerea despre ea a rămas la fel, iar pe Damon îl vedeam genul ăla de persoană debusolată, care știe și nu știe ce vrea, în același timp.

4. Îți mai amintești când ai început vizionarea serialului? Ce făceai pe vremea aia?

Nu mai știu sigur, dar cred că serialul era ajuns la sezonul 3 sau 4 atunci când am decis că vreau să-l urmăresc. Și a fost maraton. Eram în liceu, clasa a 12-a. Poate sună clișeic, dar m-am maturizat odată cu serialul. Exact asta au făcut și actorii din distribuție și cred că de aici și comunitatea asta frumoasă care s-a creat în jurul proiectului.

5. Care consideri că este cel mai bun rău din toate cele 8 sezoane?

Well, pentru mine Kai va rămâne unul dintre cele mai bune personaje negative nu doar din TVD, ci din toate serialele pentru adolescenți. Pentru că este extrem de bine interpretat, Chris Wood fiind motivul pentru care am reînceput vizionarea unui serial slab (adică Supergirl – detalii aici). Tocmai am realizat cât de multe au în comun Mon-El și Kai, ha! 🙂 Da, Klaus este acel rău simpatic de malefic, nu știu cum să-l descriu mai bine, dar omu’ are o istorie, o familie a lui. Klaus nu e rău, el folosește asta ca pe o mască, pentru că e un Damon mai matur, același om vulnerabil, rănit și îndrăgostit, dispus să facă orice pentru familia lui.

6. Ce guest star ți-a rămas în minte, pe care ți-ai dori să-l revezi?

Cred că personajul interpretat de Taylor Kinney (yap, Chicago Fire fanatic right here) din al 2-lea sezon – Mason Lockwood. Aș fi zis Klaus, dar pe el îl văd non-stop în The Originals.

7. Când te gândești la viața amoroasă a lui Alaric îți amintești că de fiecare dată a intervenit un final nefericit. Însă cine te-a făcut să plângi cel mai mult?

Cred că Jenna (Sara Canning), pentru că vorbim despre primul sezon, unde nu rezonam deloc cu relația Elena – Stefan (Paul Wesley), moment în care mi-am canalizat energia către Ric și Jenna, de altfel un personaj care mi-a plăcut tot timpul și care a avut un impact mare atât în ce privește personajul lui Matthew Davis, cât și în viața Elenei și a lui Jeremy Gilbert.

        

8. Care consideri că este cel mai slab sezon al serialului și care este sezonul care ai vrea să se repete?

Cel mai slab sezon: 5. Îmi amintesc cum mi-am dorit să fie anulat după sezonul ăla. Bine că s-au redresat. 🙂 Și nu pot să aleg unul care să se repete, pentru că am 2 preferate: 2 – pentru că atunci am făcut cunoștință cu Katherine Pierce și 7 – când personajul meu negativ preferat, Kai (Chris Wood), a făcut zile fripte (see what I did there?) personajelor principale.

        

🌹 #TVDforever

Let me know you think - add a comment below!