Un pic ciudată cartea de față, însă a reușit să mă facă să plâng spre final, deci e de bine. O cunoaștem pe Amber, o puștoaică de 17 ani care, la prima vedere, este doar o adolescentă cu griji comune pentru vârsta ei. Cu fiecare capitol însă, situația lui Amber este făcută cunoscută cititorului, care află cine este ea cu adevărat și cum arată de fapt viața ei. Personajul principal al cărții are un vocabular dubioșel, un jargon care nu m-a prins deloc. Dincolo de asta, Amber însă are o situație foarte tristă; aceasta petrecându-și nopțile într-un autobuz, alături de mama ei.

Cartea a fost scrisă de Matthew Quick, autor și al romanului Silver Linings Playbook (ce a fost adaptat cinematografic în 2012, într-un film ce îi are în distribuție pe Bradley Cooper și Jennifer Lawrence). În cazul Silver Linings Playbook am văzut doar filmul și țin minte clar vibe-ul ăla tristuț și pesimist, dar țin minte și că mi-a plăcut destul de mult la vremea respectivă. Același vibe se păstrează și în Sorta Like A Rockstar ce a fost publicată în 2010 și adaptată cinematografic în vara lui 2020, într-un film de pe Netflix care nu a păstrat titlul cărții și care se numește All Together Now.

Life goes on. Whether we choose to enjoy it or not. So you might as well find a way to enjoy the parts you can.

A trecut ceva timp de când am văzut un film coming of age decent, iar ăsta a fost chiar okay. Deși atât în carte, cât și în film, se întâmplă niște lucruri pe care nu le vezi des în viața reală, am putut aprecia mesajul din spate. Și anume acela de a nu-ți pierde speranța și de a-ți da voie să fii ajutat atunci când ai nevoie. Mi-a plăcut foarte mult și că personajul principal, Amber, are un animăluț de companie sub forma unui cățel pe care l-a salvat dintr-o cutie de pantofi. 🐶 (și care apare și în film! Yey!)

Filmul a fost regizat de Brett Haley, iar rolul principal este jucat de Auli’i Cravalho (vocea Moanei din animația cu același nume) și care își folosește și aici puțin din talentul muzical, pe piesa originală Feels Like Home.

Nu știu cine are nevoie de puțină speranță în perioada asta, dar cred că un adolescent s-ar bucura de cartea Sorta Like A Rockstar și filmul All Together Now, iar timp de stat la căldură cu o carte, un film și o băutură caldă este din plin acum cu sărbătorile la doar câteva săptămâni distanță.


Diferențele majore dintre Sorta Like A Rockstar și All Together Now:

• Amber are mai multe joburi în film, aspect care nu este explorat în carte;
• în carte nu aspiră să meargă la o facultate cu specific unde să-și dezolve talentul muzical;
• povestea tatălui ei este complet opusă de ceea ce se prezintă în carte;
• mama ei nu reia legătura cu Oliver, dar în film aceasta face greșeala de a se întoarce la el;
• Donna este avocată în carte, iar în film pare să fie asistentă medicală;
• Amber caută chirie doar în film;
• grupul de prieteni, The Five, diferă puțin față de descrierea din carte;
• pasiunea lui Amber față de muzică este prezentă doar în film;
• Ricky este obsedat de matematică în carte, dar nu și în film;
• situația lui Amber și a mamei ei este scoasă la iveală de cineva în film, însă nu și în carte;
• Amber doarme pe o bancă undeva pe stradă, iar ghiozdanul cu toate lucrurile și banii pe care îi are îi este furat, asta fiind o scenă care nu există în carte;
• Ty și Amber nu călătoresc la o casă de vacanță decât în film;
• mama lui Amber și Donna nu au o discuție decât în film;
• mama lui Amber moare într-un accident de mașină, iar în carte aceasta este omorâtă de un criminal.


Vizionare trailer:

All Together Now este disponibil pe Netflix.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *