This article is gonna be in Romanian, but thanks are in order for the great team at MediVet for keeping our little guy safe and comfy! xo

Helău din nou! O să vorbesc acum despre cum a fost pentru prima dată la veterinar pentru Scofield, atunci când probabil eu am avut mai multe emoții decât el. Ca niște părinți responsabili ce suntem, am avut grijă ca piticul să fie vaccinat și astfel ținut departe de posibile boli.

Partea bună în vizitele la veterinar o reprezintă distanța, care e cam de 3 minute pe jos, ceea ce e bine pentru el pentru că nu devine stresat din cauza unui eventual drum lung.

El este și acum ca la prima vizită, în momentul în care îl pui în carrier sau când doctorul îl examinează, se face mic și nu mai mișcă 😂 E adorabil prin simplul fapt că nu plânge și nici măcar nu încearcă să scape de străinii din jur.

Pentru că a trebuit să lipsim 9 zile din Anglia (poate revin cu un articol despre premiera noastră de a fi nași), Scofield a stat cu un verișor de-al lui Ionuț. A fost cumplit și mi-am promis că nu mai plec de lângă el niciodată. De ce? Pentru că l-am văzut și am știut cât de speriat o să fie în toată perioada în care va fi fără noi. Desigur că am avut grijă să-l ducem înainte de plecarea noastră, în vizite scurte, prin care să încercăm să-l obișnuim cu noul mediu. N-a prea funcționat. Se ascundea sub canapele sau prin orice colț întunecat pe care-l găsea. Așa a fost timp de 9 zile, timp în care începuse să devină din ce în ce mai panicat, dar măcar a mâncat și și-a revenit într-un minut înapoi acasă. I may or may not have cried in the car on the way home, holding him so tight.

Luni, 14 august, a fost ziua în care inima mi-a bătut foarte tare și mi-au dat lacrimile, din nou, de data asta mai asumat, cu gândul că sunt o mamă responsabilă. 🙂 Scofield a fost castrat în primele ore ale zilei, iar ziua a trecut oarecum repede, pentru că de la internarea lui și până când l-am luat acasă, am fost din nou pe drumuri, ducându-i pe părinții mei la aeroport.

Deși o clinică micuță și aparent modestă, aici n-aș prea avea probleme să-l încredințez unui veterinar cu gândul că nu știe ce face, pentru că nu se pune problema de așa ceva. Felul în care sunt tratate și îngrijite animalele aici îmi inspiră liniște și speranță că lumea se va schimba într-o zi în mai bine.

Scofield a fost pe mâna echipei MediVet din Gravesend. La ora 8:00 ne-am prezentat la cabinet, unde am semnat consimțământul pentru anestezie, operație și microcip. Asistenta ne-a explicat pe scurt ce și cum despre procedură în sine, deși atunci când am făcut programarea (cu vreo 2-3 săptămâni înainte), am primit informațiile necesare printate.

Când am ieșit de acolo, am lăcrimat.

Externările, în cazul acestei proceduri, se fac între 16 și 18:30, dar noi l-am putut lua pe Scofield acasă în jurul orei 14. Când ne-am întors după el, aceeași asistentă a avut grijă să ne explice efectele secundare ale anesteziei, care nu sunt neapărat obligatorii. Și la Scofield n-a fost cazul de niciunul dintre acestea. Deși i-au oferit ton după operație (fiind nemâncat de mai bine de 12 ore – o regulă impusă pentru operații de genul ăsta), a mâncat imediat cum a ajuns acasă, dar mai întâi de toate a început să se lingă, moment în care Ionuț s-a întors la clinică și a cumpărat un guler de protecție. O bucurie, ce să vă zic. Evident că nu l-a suportat inițial, de asta nici zgardă n-a avut până azi. Nevoiți să-i protejăm operația, am stat cu ochii pe el câteva ore, timp în care am făcut curat prin casă. În jur de ora 21-22, a adormit înaintea noastră, în patul nostru, între noi. Ionuț a stins apoi lampa și am adormit și noi. S-a trezit ulterior, dar nu aș știi să vă zic pe la ce oră. De atunci ne-am trezit în reprize, ca să ne asigurăm că nu încearcă să-și scoată gulerul. Am râs bine pe seama lui cât timp l-a purtat, vă dați seama. 😀

Atât ieri, de când l-am adus acasă, cât și azi, a fost vesel, s-a jucat, a stat la geam, a mâncat, a dormit, ne-a iubit. Asta m-a liniștit, că nu au apărut complicații de niciun fel și sunt sigură că o să fie refăcut într-o săptămână. Weekly updates on my InstaStory.

Let me know you think - add a comment below!