Am început să strâng titlurile astea cu mult înaintea realității pe care o trăim acum. O recomandare de seriale n-a stricat niciodată, zic.

Dacă articolul ăsta vă găsește în continuare cu timp la dispoziție, sper să vă găsească și sănătoși și plini de speranță.

Anul ăsta mi-am impus să nu mai urmăresc seriale de umplutură, și să-mi consum timpul și atenția cu seriale care chiar au ceva de spus.

Titlurile de mai jos mi-au umplut timpul liber în ultimele câteva luni și aș vrea să vi le recomand și vouă. Ordinea este complet aleatorie.


V Wars (10 episoade) – disponibil pe Netflix

Nu că ar fi o surpriză pentru oricine mă cunoaște, însă V Wars mi-a atras atenția datorită actorului din rolul principal – Ian Somerhalder. L-am iubit și îndrăgit maxim în The Vampire Diaries, și culmea, aici joacă rolul unui doctor ce încearcă să apare vampirii. În V Wars, oamenii se transformă în vampiri în urma contractării unui virus. În serial apare și soția lui Somerhalder, Nikki Reed, pe care o știam din seria Twilight. Ironic sau nu, atât Ian, cât și Nikki, au bifat roluri de vampiri :). Sunt curioasă ce urmează pentru amândoi, având în vedere că V Wars a fost anulat după 1 sezon.


Unbelievable (8 episoade) – disponibil pe Netflix

Aici treaba e ceva mai serioasă, și e posibil să fi auzit deja de serialul în cauza. Unbelievable este bazat pe fapte reale, unele extrem de triste și revoltătoare. În urmă cu aproximativ 10 ani, Marie Adler (interpretată impresionant de Kaitlyn Dever) a fost găsită vinovată și condamnată pentru că ar fi depus mărturie mincinoasă legată de violul prin care a trecut. Două detective, jucate excepțional de Toni Colette și Merritt Wever, au luptat pentru a dovedi adevărul. Serialul a fost extrem de bine primit de critică și public, împușcând și 4 nominalizări la Globurile de Aur.


Spinning Out (10 episoade) – disponibil pe Netflix

Nu știu câți ați auzit de serialul Spinning Out, dar este destul de greu de privit fiind grafic și fără perdea în ce privește subiectul de mental health. Pe de altă parte, e unul tare mișto, cu multe scene de patinaj artistic, muzică actuală și fresh — dacă te încarcă cu scenele puternice vizavi de mental health, are grijă să te răcorească prin cadrele de pe gheață. În rolul principal este Kaya Scodelario, pe care o știam deja din seria Maze Runner. Am înțeles că și serialul ăsta ar fi inspirat din realitate, însă eu n-am găsit date oficiale despre asta. A fost anulat după 1 sezon, dar are final, unul chiar foarte fain.


Home Before Dark (10 episoade) – disponibil pe Apple TV+

Pe ăsta l-am terminat chiar azi. E vorba de Home Before Dark. Inspirat de mica reporteriță Hilde Lysiak (interpretată tare fain de Brooklynn Prince), care la doar 9 ani a început să publice articole în micul oraș unde s-a mutat alături de familia ei. Povestea e ceva mai complexă decât am pus-o eu în cuvinte, dar e de descoperit episod cu episod. Serialul a primit al 2-lea sezon cu 2 luni înainte de lansarea primului. Și bine că l-au reînnoit, pentru că finalul primului sezon este cât se poate de deschis. În distribuție sunt Jim Sturgess, Abby Miller, dar și Kylie Rogers, una dintre tinerele speranțe pe care o apreciez – a apărut în The Whispers (producție ABC, foarte bună, anulată prematur), dar și în Miracles from Heaven. Scenariul Home Before Dark schimbă câteva detalii mărunte, precum numele de familie al eroinei, din Lysiak, în Lisko.


Russian Doll (8 episoade) – disponibil pe Netflix

Nici nu știu cum să descriu serialul ăsta, dar mi-a plăcut maxim. Creat de Natasha Lyonne și Amy Poehler, Russian Doll spune povestea Nadiei, cât se poate de amuzant. Nadia moare iar și iar și iar, retrăind aceeași zi de fiecare dată. Aceasta încearcă să găsească o explicație și o ieșire din situația cu pricina, mai ales atunci când îl întâlnește pe Alan (interpretat de Charlie Barnett – fanii Chicago Fire vor înțelege) care se regăsește în aceeași situație. Serialul a fost foarte bine primit și a fost reînnoit cu un al 2-lea sezon, iar Natasha Lyonne a fost nominalizată la Globurile de Aur pentru rolul Nadiei. 👏


Dacă vă face plăcere, aștept să-mi spuneți dacă ați urmărit vreunul dintre serialele de mai sus și care v-a plăcut.

Stay home. Stay safe. See you on the other side!

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *