Am mai văzut niște seriale în lunile ce au trecut și am realizat că n-am publicat articolul ăsta. În Anglia treaba e destul de tristă, cu noile restricții și un Crăciun plin de panică, mă bucur că am posibilitatea de a mai uita de toate astea cu un film sau carte, dar ce e cel mai important e că suntem sănătoși.

Pe principiul “numa’ bun de bingeuit la gura sobei”, deși eu n-am sobă, serialele despre care vreau să vă povestesc sunt din patru registre complet diferite. 📺

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (4 episoade) – disponibil pe Netflix

Începem cu un serial la care prima atracție a fost, bineînțeles, Octavia Spencer. Eu am descoperit-o pe doamna în seria de filme Divergent, dar știu că are roluri mult mai faine prin producții puternice, precum deosebitul The Shape of Water (2017). În Sellf Made, Octavia are șansa la un rol fain, însă producția în sine m-a cam dezamăgit. Are un stil care nu se pupă cu perioada anilor 1800-1900, un stil cumva lipsit de eleganță și rafinamentul vremurile de demult. Cu toate astea, rămâne o miniserie interesantă, dar pe care o vei uita destul de ușor. De menționat este și faptul că este inspirat de viața doamnei C.J. Walker.


Young Wallander (6 episoade) – disponibil pe Netflix

Articolul ăsta e cu recomandări, pe cuvânt, dar să știți că nici serialul de mai jos nu a fost perfect, deși are o scenă foarte puternică și surpinzătoare chiar în episodul-pilot. Cel mai sexy accent și cea mai sexy privire sunt alte două elemente care fac din Young Wallander un guilty pleasure de toată frumusețea, însă serialul efectiv prezintă primul caz al novicelui Kurt Wallander (Adam Pålsson 🥰) ce este la origini un personaj fictiv creat de scriitorul suedez Henning Mankell și care apare în mai multe cărți de mister. Recunosc, un alt lucru care m-a făcut să dau play acestui serial a fost actrița Ellise Chappell, actrița care mi-a furat inima în serialul Poldark. Ellise nu are aici un rol nici pe sfert atât de puternic ca cel din Poldark, dar e frumușică și există potențial pentru dezvoltarea personajului ei în al 2-lea sezon deja confirmat pentru lansare în 2021.


Into the Unknown: Making Frozen 2 (6 episoade) – disponibil pe Disney+

Deși Frozen 2 nu mi-a plăcut, documentarul ăsta despre procesul de creație și despre producția filmului a fost chiar mișto. A fost impresionant să văd cât de mult se muncește pentru doar 5 secunde de animație și cât din munca asta nici măcar nu ajunge în produsul final. Pe lângă asta, a fost incredibil să realizez câți oameni muncesc de fapt ca să aducă o animație la viață. Bineînțeles că știam că un film, de orice fel, e produsul unei munci de câteva luni, însă având oportunitatea să vezi asta detaliat într-un documentar a fost impresionant. Pe de altă parte, am văzut câte probleme și discuții au fost legate de piese, de momentele muzicale în general, și chestiile astea se simt și în filmul propriu-zis. Frozen 2 rămâne o mașină de bani, lipsită de același suflet pe care l-am descoprit în sala de cinema, vizionând Frozen cu ani în urmă.


Away (10 episoade) – disponibil pe Netflix

Închei articolul ăsta în forță, cu preferatul meu din tura asta. Din păcate, anulat după un sezon, Away e drama unei echipe de astronauți care își părăsesc familiile pentru a pleca într-o călătorie lungă către Marte. Poate că plotul nu este neapărat original, dar pe mine fiecare episod în parte m-a emoționat și m-a făcut curioasă să văd mai mult. Cele 10 episoade funcționează suficient și ca să transforme serialul într-o miniserie, având un final deschis care satisface privitorul. Imaginea producției e foarte reușită; ca să nu mai zic ce frumos joacă Hilary Swank.


Să aveți un Crăciun liniștit și plin de speranță! 🎄
Aici aveți recomandările anterioare.

Similar Posts

One Comment

  1. […] Și filmul care nu mi-a plăcut este Frozen II. Căci trebuia să avem și ceva nașpa în articolul ăsta, n-aveam cum altfel Într-o notă ceva mai serioasă: Frozen rămâne animația și universul ce va umple buzunarelor celor de la Disney for years to come. Și cam atât. Mi-a plăcut maxim primul film, a fost diferit, a fost cu zăpadă și a dat o perspectivă pozitivă asupra gerului și a oferit o poveste faină și celor care preferă iarna în detrimentul verii, însă al doilea film e un dezastru. Recomand, în schimb, documentarul care prezintă cum s-a creat acest film și care e chiar o ocazie bună de a vedea măcar un 5% în spatele cortinei. Documentarul este disponibil pe Disney+ și am vorbit despre el aici. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *