Mă bucur cât de mult v-a plăcut episodul anterior din seria de recomandări seriale. L-am publicat aproape cu 2 luni în urmă, mai mult ca un mod de a mă relaxa și de a mă detașa de realitatea momentului.

Serialele au început să crească calitativ în ultimii 10 ani, cam de când am început eu să le urmăresc, iar în prezent piața e plină de servicii de streaming și nu numai. Am ales să prezint, în articolele astea cu recomandări, doar serialele care sunt disponibile pe platforme de streaming – fiind mai ușor de urmărit integral, dar și pentru că au tendința să fie calitativ mai bune.

De data asta, însă, două dintre serialele de mai jos au fost selectate pentru cât de relaxante sunt, iar în perioada asta nu știu ce altceva e mai potrivit. Disclaimer: Articolele astea cu recomandări sunt oricum subiective, de aici și libertatea de a include tot ce-mi bucură inima.

Hollywood (7 episoade) – disponibil pe Netflix

Plasat în anii de după Al 2-lea Război Mondial, serialul lui Ryan Murphy (care m-a cucerit cu seria American Crime Story) urmărește o mână de actori aspiranți de la Hollywood. Serialul jonglează cu mai multe obstacole ale vremii și cu felul în care actorii sunt dispuși la anumite sacrificii doar pentru a ajunge stele de Hollywood. Parțial bazat pe fapte reale, cu personaje reinventate și un umor ce nu va funcționa pentru toată lumea, Hollywood câștigă prin muzică, imagine, costume și decor. În plus, pleacă din start cu un avantaj: Ryan Murphy.

Și da, chiar ar fi fost frumos ca istoria să fie rescrisă și să arate ceva mai mult ca realitatea din Hollywood.


Upload (10 episoade) – disponibil pe Amazon Prime Video

Ah, comedia asta! Evident că toată atenția e asupra lui Robbie Amell, despre care până și soția lui face mișto pentru că în toate serialele și filmele în care a jucat, a avut măcar o scenă la bustul gol. În Upload, totuși, Robbie are ocazia de a face un rol cu ceva mai mult substrat. Scenariul e original și pleacă de la ideea “reîncarnării” într-un sistem online. Serialul a fost gândit ca o comedie, dar are niște mesaje foarte mișto în spate, plus o poveste de dragoste imposibilă – și nu e nimic clișeic în asta, pentru că aici imposibilitatea e… cât se poate de reală. #nospoilers 🙂 Upload a primit deja undă verde pentru un al 2-lea sezon și abia îl aștept. De menționat ar fi și faptul că episoadele au undeva la 20-30 minute fiecare, făcându-le extrem de potrivite pentru bingeing.

Nu că l-aș valida pe Robbie în vreun fel, dar dacă nu știați, acesta este verișorul lui Stephen Amell (Arrow).
Și încă o curiozitate, pentru fanii Chicago Fire: Andy Allo are un rol principal tare fain aici. 🔥


Sweet Magnolias (10 episoade) – disponibil pe Netflix

Totul a început cu dorul de a o vedea pe JoAnna Garcia Swisher într-o nouă producție, că tare mi-era dor de Little Mermaid 🧜‍♀️ (fanii Once Upon A Time vor înțelege). Am cunoscut 3 prietene care fac parte dintr-un oraș parcă desprins din cărțile lui Nicholas Sparks, idilic și clișeic. Totuși, vinovată pentru acțiunea din serialul ăsta se face autoarea Sherryl Woods care semnează seria de cărți Sweet Magnolias (le găsiți pe elefant.ro).
Tot Woods a scris și cărțile Chesapeake Shores ce au fost adaptate în urmă cu 4 ani, iar în rolul principal al serialului este Meghan Ory (Red Riding Hood, pentru fanii Once Upon A Time 🐺).

Maddie, Helen și Dana Sue au o prietenie strânsă și o viață complicată – printre divorțuri, drame de familie, înfiriparea unei povești de dragoste, serialul nu lasă loc de foarte multe. Are de toate și poate nu are destul, pentru că nu e perfect, dar e perfect pentru relaxare.

Hai că mi s-a făcut dor de cărțile și filmele lui Sparks acum. He is still my favourite.


 Virgin River (10 episoade) – disponibil pe Netflix

Și dintr-un sirop, într-un alt sirop. Nu știu ce-a pățit Netflix în ultima vreme că devine ușor, ușor, Hallmark Channel ediția de vară. Însă nu mă plâng, pentru că sunt momente în care chiar nu vreau altceva decât un serial ușor și fără pretenții, cu eventual niște roluri masculine jucate de actori cu ochi precum ai lui Martin Henderson, deci mulțumesc Netflix. 👀 În Virgin River o cunoaștem pe Mel, o asistentă medicală/moașă ce trece printr-o dramă puternică (v-așteptați?!) și care își dorește să își găsească liniștea și pacea. Acceptă un loc de muncă într-un orășel micuț și drăguț, cu râu, pădure, cabană, ah, un vis 🌄 — pardon, revenind — Mel accepta un loc de muncă undeva departe de tot ce îi aduce aminte constant de o perioadă foarte grea, unde, ce să vezi, apare Cupidon.

Alexandra Breckenridge, cunoscută și pentru rolul din This Is Us, revine alături de domnul cu ochi frumoși în sezonul al 2-lea asigurat de Netflix la scurt timp după lansarea primului. Da, vrem. (Slavă Domnului, material este, serialul fiind bazat pe seria de cărți Virgin River semnată de Robyn Carr – de găsit pe elefant.ro).


Vă doresc relaxare, vizionare plăcută și sper să-mi spuneți dacă ați urmărit vreunul dintre serialele de mai sus.
Dacă aveți alte recomandări pentru subsemnata, le aștept cu drag!
xo

Similar Posts

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *