Wish I Was Here, comedia dramatică despre care v-am vorbit în repetate rânduri pe vechiul site VedeteMagazine, este un film plăcut, de familie și nu numai. Este un film care te pune pe gânduri.

When I was a kid my brother and I used to pretend we were heroes with swords. We were the only ones who could save the day, but perhaps we set the bar a little bit high. Maybe we were just regular people, the ones who get saved.

Aidan are în jur de 30 și ceva de ani, o familie frumoasă, a visat mereu să fie actor şi încearcă să-şi urmeze acest vis, iar tatăl lui suferă de o boală cumplită. Protagonistul, interpretat de Zach Braff, este şi regizor, producător şi scenarist al filmului şi face o treabă foarte bună cu personajul lui şi cu filmul ca întreg. Încercând să-şi ţină familia unită, Aidan are grijă de cei doi copii (interpretaţi frumos de Pierce Gagnon şi Joey King) şi atunci când nu îi mai poate ţine în şcoală din cauza problemelor financiare, acesta încearcă să le fie profesor şi să le predea la domiciliu. Pe de altă parte, are grijă şi de relaţia cu soţia lui (un rol bun făcut de Kate Hudson) şi când lucrurile devin tensionate, fug împreună în oraş.

Pe lângă viaţa încărcată a lui Aidan şi toate grjile pe care un om le poate întâlni oricând în viaţă, filmul beneficiază şi de o coloană sonoră superbă, iar luată separat – în afara contextului filmului – poate fi lejer muzică de relaxare. Vă las mai jos o mostră. 🙂 În roluri secundare îi avem şi pe actorii Josh Gad (Noah, fratele lui Aidan) şi pe Ashley Greene (Janine, iubita lui Noah, persoana care îl trezeşte la realitate). Trebuie să punctez neapărat discuţia telefonică dintre Noah şi nepoata lui, Grace. O scenă puternică şi emoţionantă, jucată impecabil de amândoi actorii. Surprinzătoare Joey King.

Wish I Was Here e metaforic pe alocuri, vorbeşte despre familie şi viaţă, aşa cum este ea. Am spus şi mai sus, este un film care te poate pune pe gânduri, ceea ce mie mi s-a întâmplat. E colorat, foarte vesel, bine jucat şi recomand vizionarea lui la cinema!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=R7-DjDF1MRM&w=300&h=250]


Câteva date tehnice:

Regizor: Zach Braff
Scris şi produs de: Adam J. Braff, Zach Braff
Editor: Myron I. Kerstein
Costume: Betsy Heimann

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TWcyIpul8OE&w=300&h=250]

Precizări speciale: 

  • Filmul a beneficiat de un buget de aproape 6 milioane de dolari, jumătate fiind donaţi de fani special pentru a putea fi realizat. Actriţa Joey King a donat înainte de a da probă pentru rol.
  • Scenariul, scris de fraţii Braff, a pornit de la o idee mai veche de a lor: “Ce-ar fi dacă un tip, ca fratele meu sau chiar ca mine, nu-şi mai pot ţine copiii la şcoală din motive financiare. La început, acestui tip probabil că îi va fi foarte greu să se ocupe personal de educaţia lor, dar pe parcurs e posibil să înceapă să-i facă plăcere.” .
  • Filmările au avut loc în Los Angeles şi au durat 25 de zile (august-septembrie 2013).

Vizionare trailer:

Wish I Was Here intră în cinematografe din 13 februarie, distribuit de Independenţa Film.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *