Regizorul filmului aclamat, Dallas Buyers Club, și actrița câștigătoare deja a statuetei Oscar, au adus pe marile ecrane un film motivațional, puternic și emoționant: Wild.

What if I forgave myself? I thought. What if I forgave myself even though I’d done something I shouldn’t have? What if I was a liar and a cheat and there was no excuse for what I’d done other than because it was what I wanted and needed to do? What if I was sorry, but if I could go back in time I wouldn’t do anything differently than I had done? What if I’d actually wanted to fuck every one of those men? What if heroin taught me something? What if yes was the right answer instead of no? What if what made me do all those things everyone thought I shouldn’t have done was what also had got me here? What if I was never redeemed? What if I already was?

Adus în România doar la Festivalul DaKINO și la HipTrip Travel Film Festival, Wild este motivație și inspirație pură. Atunci când mama îi moare, căsnicia se dăstramă, fratele se îndepărtează, oare ce mai poți face? Încotro s-o apuci? Cheryl Strayed, căci despre ea vorbim, a plecat singură, fără experienţă şi îndemnată doar de propria hotărâre, de-a lungul Pacific Crest Trail – 1500 km, un superb traseu montan ce uneşte nordul Statelor Unite de graniţa cu Mexicul. Mențiune: Cheryl Strayed există în realitate, aceasta realizând o carte de memorii pe care a publicat-o în urmă cu 3 ani și care a devenit best-seller în topul New York Times, cartea stând la baza realizării acestui film.

Filmul expune parcursul acestui traseu impresionant, acestei călătorii care mai întâi o îngrozeşte, apoi o face mai puternică şi, mai apoi, o vindecă. Timp de 3 luni în sălbăticie, Cheryl (interpretată atât de frumos de Reese Witherspoon, nominalizată la Oscar pentru acest rol), emană inspirație și motivație cu fiecare pas pe care îl face. Nu poți să descrii în prea multe cuvinte acest film, dar vă recomand să-l vedeți cu prima ocazie. Este o lecție de viață, făcându-te să reflectezi asupra tuturor persoanelor și întâmplărilor din viața ta.
Un suport bun al peliculei este și Laura Dern, nominalizată de asemenea la Premiile Oscar din acest an, care o interpretează pe mama lui Cheryl, o mamă care face tot posibilul să își susțină copiii, dar care încearcă să facă ceva și pentru ea, deși la peste 40 de ani, încercând să termine liceul. Mama ei i-a fost cel mai bun exemplu în viață; pe parcurs înțelegi din ce în ce mai bine de ce suferința cauzată de moarte mamei o împinge către lucruri oribile – droguri, relații intime cu necunoscuți.

Wild este de văzut și revăzut, acum, peste câteva luni sau peste câțiva ani. Genul de film care te trezește la realitate și te face să privești viața altfel. Voi lăsa mai jos și una dintre melodiile de pe coloana sonoră.

Câteva detalii tehnice: 

Regizor: Jean-Marc Vallée
Scenarist: Nick Hornby
Producători: Bruna Papandrea, Bill Pohlad, Reese Witherspoon
Costume: Melissa Bruning

Precizări speciale:

  • Versiunea lui Cheryl – copil, este interpretată chiar de fiica autoarei Cheryl Strayed.
  • Cheryl Stayed are o apariție cameo în prima parte a filmului.
  • Reese Witherspoon a renunțat la filmul Big Eyes pentru a putea lucra la Wild.
  • Regizorul a acoperit toate oglinzile din jur pentru ca Reese să nu se vadă pe tot parcursul filmărilor.
  • Witherspoon a luat acest rol în detrimentul actrițelor Jennifer Lawrence, Scarlett Johansson și Emma Watson.
  • Regizorul nu a lăsat-o pe actriță să citească instrucțiunile de montare ale cortului sau a aragazului, așa că frustrarea jucată de Reese este cât se poate de reală.

Vizionare trailer:

How wild it was, to let it be.

Let me know you think - add a comment below!