Scenaristul și regizorul filmelor Meet the Parents (2000) și Meet the Fockers (2004), John Hamburg, este deja experimentat în posibilitățile comice dintr-o primă întâlnire chinuitoare între potențialul socru și potențialul ginere. Aici se ocupă de ciocnirea zgomotoasă a culturii dintre familia Fleming și iubitul hipster miliardar al fiicei lor, Laird (James Franco), cu o plăcere care se observă în multe scene.

Ned Fleming (Bryan Cranston), șeful îndrăgit al unei companii din Grand Rapids, își sărbătorește a 55-a zi de naștere când primește un apel pe Skype, urmând să afle de la fiica lui, Stephanie (Zoey Deutch), un pic mai mult despre viața ei decât el se aștepta. Mai precis, ea își dezvăluie iubitul secret care, pentru eleganții Flemings, nu reprezintă o veste tocmai bună. Ned, soția lui, Barb (Megan Mullally), și fiul, Scotty (Griffin Gluck), decid să-și petreacă Crăciunul în California, pentru a se întâlni cu noul bărbat din viața lui Stephanie.

Laird este o furtună, cel mai rău coșmar al lui Ned: o parte comportament necenzurat, o parte cățeluș în călduri, felul lui drăgălaș de a fi, oferind prea multe detalii intime care pot umple un întreg mic oraș. Situația devine și mai nasoală atunci când rivalitatea celor 2 se ridică la nivelul bătăliei dintre companiile deținute de fiecare – compania de imprimare a lui Ned și casa hi-tech a lui Laird, care este “fără hârtie”. Și da, asta include și baia. O scenă extinsă în care managerul de bunuri, Gustav (Keegan-Michael Key), repară o toaletă automată defectă este un episod foarte amuzant. 
Eventualul motiv pentru care filmul poate părea puțin cam lung este acela că regizorul și scenariștii se bucură de compania acestor personaje la fel de mult ca și publicul, fără îndoială.

Vizionare trailer:

Why Him? intră din 30 decembrie în cinematografe, via OdeonFilm.

Guest post by Marius Florin.

NOTE: Aceasta este prima recenzie scrisă de prietenul meu, Marius Florin, care îmi va ține locul la vizionări atunci când nu voi fi în România.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *