Vacation a fost comedia care m-a trezit în acestă dimineață, dar nu în totalitate.

Well, guys, Vacation e o comedie acceptabilă. Eu m-am distrat, am râs și am plecat binedispusă de la cinema, însă filmul are și multe momente moarte. Familia Griswold joacă rolul principal, iar atunci când capul familiei alege să le facă o surpriză și să schimbe destinația de vacanță, lucrurile o iau razna complet.

Rusty (interpretat de simpaticul Ed Helms) este un pilot dedicat meseriei, dar mai cu seamă familiei. Atunci când realizează că soția lui, Debbie (Christina Applegate), s-a plictisit de aceeași vacanță pe care o au în fiecare an, iar fiii lui nu se (prea) înțeleg, ia decizia de a-și surprinde atât soția, cât și băieții și alege parcul de distracții Walley World ca nouă destinație. Nimic nu merge conform planului, însă, așa că pornind de la mașina închiriată pentru drum, popasurile făcute de cei 4, dialogurile tată-fiu sau apariția lui Chris Hemsworth cu un rol penibil de amuzant, totul e nebunie. Actorii, muzica și acțiunea sunt fresh, adaptate anului în care ne aflăm. Reamintesc că filmul continuă aventurile începute în filmul Vacation (1983). O comedie ușoară, de vară, pe care o guști fără prea mare efort.

Câteva detalii tehnice:

Regie: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein
Scenariu: Jonathan M. Goldstein, John Francis Daley, John Hughes
Producători: Chris Bender, David Dobkin
Muzică: Mark Mothersbaugh
Costume: Debra McGuire

Precizări speciale:

  • Chevy Chase declară că a râs mai mult la acest remake, decât la originalul film din 1983;
  • Ed Helms este al 6-lea actor care intră în pielea personajului Rusty Griswold după Anthony Michael Hall – Vacation (1983), Jason Lively – European Vacation (1985), Johnny Galecki – Christmas Vacation (1989), Ethan Embry  – Vegas Vacation (1997) și Travis Greer – Hotel Hell Vacation (2010);
  • Scena de rafting a fost filmată în 3 locații diferite;
  • Au trecut 17 ani de când familia Griswolds a fost văzută pe marile ecrane — Vegas Vacation (1997);
  • Daley și Goldstein au început să scrie scenariul, dar ulterior au ajuns să și regizeze filmul, fiind așadar un debut regizoral pentru aceștia.

Vizionare trailer:

Vacation intră în cinematografe de vineri, distribuit de Freeman Entertainment.

Foto: New Line Cinema

Let me know you think - add a comment below!