De fiecare dată când ajungem în sala de cinema mă simt de parcă e un eveniment special. E incredibil cât de mult ni s-a schimbat viața în ultimii 3 ani. Evenimentul special din săptămâna asta este vizionarea filmului Uncharted, de la care aveam ceva așteptări, având în vedere ce iubite sunt jocurile video pe care este bazat scenariul. 

Când am aflat că filmul este bazată pe seria de jocuri menționată mai sus, am decis că ar fi fain să ne familiarizăm puțin cu povestea. Am apucat să jucăm primele trei jocuri din serie, Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves și Uncharted 3: Drake’s Deception, iar aventura lui Nathan Drake ne-a captivat suficient cât să ne dorim să aflăm cum se va termina (deși pare să fie departe de final, având în vedere succesul pe care îl are).

Filmul nu impresionează, dar nici nu dezamăgește. Cu Tom Holland și Mark Wahlberg în rolurile principale, filmul începe printr-un flashback care ne dă ocazia să facem cunoștință cu fratele lui Nate, personaj care nu apare în jocuri (raportând doar la cele trei pe care le-am jucat până acum), dar și cu meseria de barman a eroului, un alt detaliu ce diferă. Citisem că filmul ar trebui să fie un prequel la ceea ce este prezentat în jocuri, dar acțiunea din film are loc în present day, deci nu mai înțeleg încotro se îndreaptă.

Uncharted este pură aventură și e genul de film care-ți aduce aminte de bucuria de a fi într-o sală de cinema, pentru întreaga experiență, de la popcorn, la scaunele comfortabile, până la ecranul mare și sunetul care te atrage în poveste. Nate și Sully pornesc în căutarea unei comori, mai mult sau mai puțin, iar scenariul e presărat cu imagini faine din locuri precum New York și Barcelona, câteva glumițe simpatice, dar și cu un final deschis ce anunță cel puțin un al 2-lea film. O posibilă continuare depinde doar de succesul de la box office care momentan nu arată foarte rău.

Sincer, mie îmi place Tom Holland încât se poate spune că am o slăbiciune pentru filmele în care apare. L-am descoperit acum mulți ani în The Impossible (2012) și mi se pare fenomenal cum a crescut, actoricește vorbind, de la rolul lui Spider-Man, la animația Onward și chiar și comercialul Uncharted; cel din urmă nedându-i oportunitatea de a-și arăta foarte mult talentul, însă plăcut de privit cu siguranță.

O scurtă mențiune legată de distribuție este apariția plictisitoare a lui Antonio Banderas, dar și prezența actriței Tati Gabrielle pe care o întâlnisem anterior în sezonul 3 al serialului You (disponibil pe Netflix, recomand) și care face un rol foarte diferit aici.

Dacă Sony va lua decizia de a continua seria asta, tot ce-mi doresc e mustața lui Sully și pace-n lume ca să ne putem bucura de filme și libertate.

_____________________________________

Vizionare trailer:

Uncharted este acum în cinematografe, distribuit de InterComFilm.

Let me know you think - add a comment below!