M-așteptam să-mi placă. M-așteptam să fie dur, intens și violent, dar abia la vizionare am realizat de câte ori te pui în pielea diferitor personaje, toată acțiunea păstrându-te pe marginea scaunului din cinematograf.

Când o bandă de spărgători de bănci, formată din poliţişti corupţi şi foşti militari, este forţată să dea o lovitură extrem de riscantă în favoarea unui mafiot fără scrupule, membrii ei hotărăsc că singura lor şansă de a reuşi este să distragă atenţia Poliţiei din Atlanta folosindu-se de codul “999”. Și n-o să vă dau detalii despre acest cod, în caz că nu îi cunoașteți deja semnificația. Dar totul se îmbină frumos și dur. Am avut așa un feeling de Sicario (2015), dar nu o zic ca pe ceva rău, ci dimpotrivă. Coloana sonoră captivantă acompaniază într-o armonie perfectă scenele extrem de violente de bătaie sau crimă, urmăriri periculoase, ș.a.m.d.

Băi, oameni buni, cât de mult te implică filmul ăsta în poveste! Cât de mult te face să intri în pielea personajelor, fie ele și negative. Și reușește să păstreze suspansul până în ultimul minut. Totul pleacă de la un scenariu bun, completat de o distribuție și mai bună – Chiwetel Ejiofor, Casey Affleck, Kate Winslet și Woody Harrelson fiind cei care m-au impresionat cel mai tare. Woody Harrelson este impecabil, iar personajul lui este savuros, de-a dreptul. În ultima vreme au tot apărut filme ce au în centru povestea unei grupări periculoase, așa că nu toate mai reușesc să surprindă sau să mulțumească privitorul, dar Triple 9 o face și, sincer, m-a lăsat cu dorința de mai mult – mai ales acel cadru final superb! Revenind puțin la actori, Ejiofor prinde roluri cât mai diverse și păstrează motivele de laudă pe care le-a primit odată cu “boom”-ul 12 Years a Slave (2013), ceea ce mă bucură. Winslet a fost și anul ăsta nominalizată la Premiile Oscar și Golden Globes, iar cu rolul din Triple 9 n-a făcut decât să-mi reconfirme cât de versatilă poate fi. Tehnic, coloana sonoră e un instrumental care plasează fiecare notă exact cum trebuie, iar tonurile din imagine sunt în concordanță cu aerul rece și dur al acțiunii. De mergi la cinema, ești sigur câștigat cu această acțiune criminală (ăsta-i genul filmului, desigur – acțiune și crimă 🙂 ).


Câteva detalii tehnice:

Regizor: John Hillcoat
Scenariu: Matt Cook
Producători: Marc Butan, Bard Dorros, Anthony Katagas, Keith Redmon, Christopher Woodrow
Muzică: Bobby Krlic, Atticus Ross, Leopold Ross, Claudia Sarne
Costume: Margot Wilson
Precizări speciale:
  • Pentru rolul interpretat de Casey Affleck au fost aleși inițial actorii Shia LaBeouf și Charlie Hunnam, amândoi renunțând la partitură;
  • Cate Blanchett a renunțat la rolul jucat ulterior de Kate Winslet;
  • Casey Afleck și Woody Harrelson au jucat împreună și în Out of the Furnace (2013);
  • La un moment, un banner cu mesajul “ZOMBIES AHEAD” apare în film, în distribuție regăsindu-se și Norman Reedus (foarte cunoscut datorită rolului din The Walking Dead);
  • Filmările au avut loc în Georgia, SUA.

Vizionare trailer:

Triple 9 intră de mâine în cinematografe, distribuit de InterComFilm.

Let me know you think - add a comment below!