The Theory of Everything îți rupe sufletul și ți-l vindecă în același timp, pentru că te face să realizezi cât de frumoasă este viața, indiferent de oricâte obstacole ai întâmpina. O poveste de dragoste altfel, o poveste de viață altfel, un geniu.

There should be no boundaries to human endeavor. We are all different. However bad life may seem, there is always something you can do, and succeed at. While there’s life, there is hope.

The Theory of Everything prezintă povestea de dragoste dintre profesorul Stephen Hawking și soția lui, Jane Wilde Hawking. Bazat pe cartea scrisă chiar de ea, Travelling to Infinity: My Life with Stephen, pelicula ne invită în trecut, acolo unde a început totul, în Anglia 1963. Stephen și Jane se întâlnesc la o petrecere, pe vremea când amândoi erau studenți ai facultății Cambridge și treptat, se îndrăgostesc.

Diferite momente ne arată cum starea lui Stephen se agravează, primind ulterior și diagnosticul: scleroză laterală amiotrofică. Cunoscută și sub numele de “boala lui Lou Gehrig”, aceasta se caracterizează prin pierderea progresivă a anumitor celule nervoase. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghițitul și alte funcții fundamentale devenind mai dificile cu timpul.

Jane nu renunță o clipă la Stephen, cu toate că este conștientă de boala acestuia. Eddie Redmayne (Stephen Hawking) intră atât de bine în pielea personajului încât nu poți să-l aplauzi pentru că este prea bun, deoarece te întristează prin prisma rolului! Cu toate acestea, filmul nu își dorește ca audiența să plângă, păstrând de la început până la sfârșit un amuzament continuu. Felicity Jones (Jane Wilde Hawking) completează frumos și elegant filmul și te face să o îndrăgești cu fiecare scenă mai mult.

The Theory of Everything este de văzut la cinema neapărat și dacă nu mă credeți, vă anunț că pelicula a strâns până în prezent 22 de premii și 82 de nominalizări (printre care 5 la Oscar).


Câteva date tehnice:

Regizor: James Marsh
Scenariu: Anthony McCarten; Carte: Jane Hawking
Produs de: Tim Bevan, Lisa Bruce, Eric Fellner, Anthony McCarten
Editor: Jinx Godfrey
Costume: Steven Noble

Precizări speciale:

  • Poveste reală, bazată pe memoriile primei soții a rolului principal, Stephen Hawking.
  • Filmările au avut loc în toamna lui 2013.
  • Firma pirotehnică Titanium Fireworks care a lucrat la Jocurile Olimpice din 2012 (Londra) a realizat trei artificii identice pentru scena de la Balul de Mai.
  • Echipa de la editare a încercat să redea vocea sintetizată a lui Stephen Hawking, însă nu a ieșit așa cum și-au dorit. După ce Hawking le-a spus că i-a plăcut filmul foarte mult, acesta le-a dat acordul să folosească propria lui voce sintetizată.

Vizionare trailer:

The Theory of Everything intră din 20 februarie în cinematografe, distribuit de RoImage.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *