Oficial am început recuperarea filmelor ratate în ultimele 2 luni. Fiindu-mi imposibil fizic să ajung la vizionări, nu am reușit să merg la cinema pentru a vedea chiar tot ce a rulat în ultima vreme. Însă o să scriu despre filmele care-mi plac și pe care mi-aș fi dorit să le fi văzut la cinema.

Când am dat play la The Nice Guys, știam deja de la Angela că e bun, însă trailerul nu mă convinsese. Așa că cele două premise se băteau cap în cap și rezultatul a fost vizionarea filmului. Și n-am regretat nicio secundă. Un umor negru, o ironie deloc subtilă la adresa tuturor filmelor de gen buddy-cop, pline de domni care mai de care mai badass. Scris tare finuț, aspect care mi-a plăcut cel mai mult, scenariul ne poartă în Los Angelos anilor ’70, plin de culoare și versatilitate.

Holland March (Ryan Gosling, surprinzător pe rol, foarte asumat) este detectivul ratat și tatăl alcoolic, iar Jacskon Healy se vrea a fi ancora către realitate și logică, însă cu niște metode nu tocmai ortodoxe. Forțați să lucreze împreună pentru a găsi un indiciu important în dispariția unei actrițe de filme porno, March și Healy sunt amuzanți și devin un duo comic plin de savoare.

Recunosc, n-am avut multe așteptări de la filmul ăsta. Dar să revenim la actori. Un mare WOW pentru Angourie Rice, care m-a lăsat fără cuvinte. Australianca oferă o interpretare fără cusur și ține piept puternicilor Ryan Gosling și Russell Crowe, care au totuși o experiență. Angourie Rice e revelație. Și o s-o putem urmări și în Spider-Man: Homecoming (2017). Prevăd un viitor frumos.

Insist pe casting și o să semnalez apariția Yayei Dacosta, pe care o urmăresc de un an în Chicago Med 🙂 Aici joacă un rol ciudățel, dar asumat, o satiră la adresa personajelor sexy feminine, negative, din toate filmele de gen.

Sunt multe scene care mi-au plăcut în mod deosebit, dar toate referirile la Hitler sunt savuroase. Le-am adorat! Și aș mai vrea 😀

      

Nu știu cum să închei acest articol, dar cred că filmul ăsta a fost o surpriză neașteptat de plăcută. Îmi pare rău că nu am ajuns la vizionare, dar salut cu drag echipa Freeman Entertainment și o încurajez în ce privește distribuirea altor filme precum acesta. Well done!

Vizionare trailer:

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *