Ce-a făcut Guy Richie cu filmul ăsta — de la scenariu la regie — e total mindblowing. The Man from U.N.C.L.E. e filmul ăla ce nu trebuie ratat, pentru că servește de toate într-un mare fel.

Plasat la începutul anilor 60’, filmul evidenţiază concurenţa dintre cei doi agenţi de top CIA şi KGB. Nevoiţi să lase deoparte vechile conflicte, cei doi trebuie să facă echipă pentru a opri o organizaţie criminală internaţională, care vrea să destabilizeze fragila ordine mondială folosind arme nucleare şi tehnologie avansată.

Pe Alicia Vikander am cunoscut-o după rolul din Ex-Machina, unde era la fel de frumoasă și dedicată rolului. În The Man from U.N.C.L.E. s-a distrat din toate punctele de vedere. Un rol mai simpatic nu se putea să aibă. O fiară, deși aparent este doar o fată lipsită de apărare. Gaby, căci ăsta e numele personajului ei, este fiica unui om de știință dispărut, adică singura cheie către rezolvarea problemei.

Ei, Henry Cavill și Armie Hammer — nu e evident? Ok, pentru cine nu e evident: sunt frumoși! Și îi interpretează pe Solo și Ilya, cei mai buni de la CIA și KGB, într-un dialog efervescent, mereu ironic, amuzant și smart. Șicanele pe care și le aruncă cei doi sunt absolut savuroase, ca de altfel tot ce se petrece în cele 116 minute de film.

America teaming up with Russia. That doesn’t sound very friendly.


CONCURS: Răspunde corect la întrebarea de mai jos și poți câștiga una dintre cele 2 invitații duble pentru vizionarea The Man from U.N.C.L.E., valabile la Cine Grand Titan. Câștigătorii vor fi aleși pe 27 august cu random.org.

Câștigătorii sunt Stefan Ionita și Marius Calin! Felicitări!

Filmul este semnat de acest regizor aclamat, cunoscut pentru faptul că își pune amprenta unică pe filme ca Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998), RocknRolla (2008), Sherlock Holmes (2009) și Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011). Care este numele lui?

a. Guy Ritchie
b. Antoine Fuqua
c. Quentin Tarantino
 
And, don’t forget! Take it like a pussy!

Câteva detalii tehnice:

Regizor: Guy Ritchie
Scenariu: Guy Ritchie, Lionel Wigram, Jeff Kleeman, David C. Wilson
Producători: Steve Clark-Hall, John Davis, Jeff Kleeman, Lionel Wigram
Muzica: Daniel Pemberton
Costume: Joanna Johnston

Precizări speciale:

  • U.N.C.L.E. este acronimul pentru United Network Command for Law and Enforcement;
  • Tom Cruise a fost ales pentru rolul Napoleon Solo, dar a preferat să se concentreze pe Mission: Impossible – Rogue Nation (2015) așa că a renunțat, iar Henry Cavill l-a înlocuit;
  • Steven Soderbergh trebuia să regizeze filmul, dar nu s-a potrivit cu studiourile în ceea ce privește bugetul și actorii;
  • Filmările au avut loc în Anglia și Italia;
  • Robert Vaughn și David McCallum joacă rolurile principale în serialul omonim;
  • Acest film vine după o pauză de 4 ani a regizorului, ultimul film al lui fiind Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011);
  • Hugh Grant a filmat în jur de 3 săptămâni;
  • Coloana sonoră este superbă și pe repeat la mine – am scris recenzia asta cu un fundal deosebit;
  • Armie Hammer a urmărit serialul-sursă înainte de a începe lucrul la film, însă Henry Cavill nu; Totuși, cei 2 au un mesaj special:

Vizionare trailer:

The Man from U.N.C.L.E. intră în cinematografe de mâine, distribuit de Freeman Entertainment.

Foto: Warner Bros. Pictures

Similar Posts

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *