După ce în cinematografe a rulat acțiunea, ne-am întâlnit cu super eroi, mașini, crime și efecte 3D, acum avem ocazia să ne delectăm și să petrecem o zi frumoasă de primăvară vizionând un film sensibil: The Longest Ride.

Că sunt una dintre cele mai mari fane ale domnului Nicholas Sparks, asta cred că știe toată lumea, însă asta nu înseamnă că anumite adaptări sau modificări făcute în anumite adaptări cinematografice, nu m-au supărat. Ba da. Și uneori chiar destul de tare. Iată că, totuși, în cel mai recent produs cinematografic, asta nu s-a întâmplat. Modificări există, dar nu deranjează nici chiar un fan al cărții. Precizez și pentru cei care nu știu foarte multe despre acest autor: filmul despre care vă vorbesc este adaptare a romanului omonim scris de Nicholas Sparks.
Acestea fiind spuse, haideți să vorbim despre iubire. Pentru că The Longest Ride ne oferă atât de multă, încât pleci de la cinema cu lumină în suflet. Facem cunoștință cu două povești despărțite de timp, dar unite de soartă. Sophia și Luke se cunosc în zilele noastre, în prezentul cotidian, fiind doi tineri diferiți – ea vrea să studieze arta în New York, iar el își dorește să-și ajute mama la fermă și își riscă viața călărind tauri pentru a face rost de bani -, iar Ira și Ruth sunt cuplul care te face să oftezi, doi oameni prinși în perioada anilor ’90, acolo unde viața nu era la fel de ușoară ca cea de acum. Despărțiți de război, reuniți de dragoste, cei doi sunt exemplul cel mai bun prin care înțelegi că love requires sacrifice, but it’s worth it.

O să vă întrebați probabil cum două povești atât de diferite pot să se integreze într-un singur film sau într-o singură carte. Ei bine, Nicholas Sparks poate. Omul ăsta jonglează cu iubirea, destinul, frumusețea și scrisorile de fiecare dată altfel, de fiecare dată surprinzător, de fiecare dată emoționant. Filmul nu livrează dulcegării exagerate, evită grijuliu clișeele și toate astea, plus alte câteva detalii, fac din The Longest Ride una dintre cele mai bune adaptări a lui Sparks.

Toți cei patru protagoniști mulțumesc publicul, alături de simpaticul Alan Alda (bătrânul Ira), adică Britt Robertson, Scott Eastwood, Oona Chaplin și Jack Hutson. Mi se pare unul dintre cele mai bune castinguri, chimia fiind 100% acolo unde trebuie să fie.

Câteva detalii tehnice:

Regizor: George Tillman Jr.
Scenarist: Craig Bolotin
Producători: Marty Bowen, Wyck Godfrey, Theresa Park, Nicholas Sparks
Muzica: Mark Isham
Costume: Mary Claire Hannan

Precizări speciale:

  • The Longest Ride este al 10-lea film făcut după o carte scrisă de Nicholas Sparks, fiind și cel mai lung ca durată (2 ore+).
  • Producătorii sunt aceiași care au lucrat la filmul The Fault in Our Stars.
  • A fost filmat în Carolina de Nord, acolo unde se și petrece acțiunea.

Vizionare trailer:

The Longest Ride intră în cinematografe din 10 aprilie, fiind distribuit de OdeonFilm căruia îi mulțumesc pentru invitație.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *