The Loft, deși în traducere corectă nu înseamnă Ispita (așa cum titlul este tradus în România), reprezintă o ispită pentru spectatori. Intriga, misterul care crește cu fiecare scenă mai mult și răsturnările de situație te țin în priză de la început până la sfârșit.
Îi cunoaștem (sau avem senzația) treptat pe cei cinci prieteni, fiecare cu caracterul lui – unul mai timid, altul mai agresiv sau cu principii de viață foarte bine stabilite. Aceștia ajung totuși să aibă același scop mizer. Pornind de la ideea domnului arhitect Vincent Stevens (Karl Urban), cei cinci prieteni încep să împartă un apartament pentru a se bucura de plăceri fizice cu diverse domnișoare sau doamne, în felul acesta nemaiavând grija unei facturi de hotel sau a unei plăți dubioase cu cardul pe care ar fi posibil să o depisteze soția.

Planul prinde viață la nunta unuia dintre ei (culmea culmilor!) și continuă aproximativ un an de zile, până când în patul din apartament aceștia găsesc corpul unei femei moarte. Chris Vanowen (James Marsden), Luke Seacord (Wentworth Miller), Marty Landry (Eric Stonestreet) și Philip Trauner (Matthias Schoenaerts), alături de mai sus menționatul arhitect, încep să se bănuiască între ei, să se întrebe cum ar trebui să procedeze și cu fiecare secundă care trece aflăm câte ceva din trecutul apropiat al tuturor celor implicați. Cu fiecare detaliu nou dezvăluit, filmul îți face imaginația să creioneze mai multe răspunsuri, însă greu de crezut că-l poți nimeri pe cel corect.

Prezențele feminine ce interpretează soțiile nu sunt personaje care să iasă neapărat în evidență, însă se pune accent pe victimă și pe o posibilă iubită, jucate de Rachael Taylor și Isabel Lucas, ambele actrițe fiind implicate și în filmele Transformers. Niciun actor nu e de umplutură, până și cel mai mic rol având importanță, mai ales într-o poveste cu atâtea răsturnări de situație și mister.

The Loft e suspans, mister, acțiune, thriller, romance, fiind în același timp și un remake reușit al filmului belgian Loft (2008).


Câteva detalii tehnice:

Regizor: Erik Van Looy
Scenariști: Bart De Pauw, Wesley Strick
Editor: Eddie Hamilton
Costume: Liz Staub

Precizări speciale:

  • Filmările au avut loc în New Orleans, Belgia și în capitala Bruxelles.
  • Cu un buget de 14 mil. de dolari, filmul a reușit să adune peste 47 de mil. de dolari doar într-un weekend.
  • S-a filmat în perioada 6 iunie – 27 iulie 2011.
  • Matthias Schoenaerts a avut rolul principal în varianta originală Loft (2008), revenind în acest remake cu rolul lui Philip și fiind primul lui rol în limba engleză.
  • Regizorul este aceeași persoană de la prima variantă a filmului, din 2008.
  • Rosamund Pike și Tobey Maguire au renunțat la câte un rol.
  • Dora Madison Burge a jucat în serialul Star-Crossed din 2014 , iar personajul ei a avut același nume ca în The Loft: Zoe.

Vizionare trailer: 

The Loft are premiera în România pe 6 martie, distribuit de RoImage.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *