The Cobbler este o comedie dramatică ce îl are în rol principal pe carismaticul Adam Sandler și care îți atinge puțin emoțiile cu ajutorul scenariului.

It’s a privilege to walk in an other man shoes, but it’s also a responsibility.

Tradus în România ca O zi în pantofii altcuiva, filmul ne face cunoștință cu cizmarul Max Simkin și cu viața lui monotonă și tristă. Părăsit de tată și rămas să aibă grijă de mama lui, Max muncește din greu în afacerea familiei, afecere ce s-a păstrat timp de patru generații, dar care nu îl mulțumește cu adevărat pe protagonistul nostru.

Într-una din obișnuitele zile de lucru, Max întâmpină o problemă cu una dintre mașinile de cusut, așa că se vede nevoit să apeleze la una foarte veche ce a rămas undeva prin depozit. Toate bune, doar că de aici începe să fie palpitantă viața cizmarului. Cu fiecare pereche pe care o încalță și care trebuie să aibă exact mărimea lui, Max intră (la propriu!) în pielea persoanei care deține respectiva pereche de pantofi.
Cu un singur prieten, vecinul de la frizerie – Jimmy (interpretat de Steve Buscemi) – și multe perechi de pantofi, Jimmy începe să prindă gustul meseriei, dar nu uită nicio clipă de mama sa, căreia îi face o surpriză deosebită, acesta fiind și unul dintre punctele forte ale filmului. The Cobbler are la bază o idee originală, ceea ce mi-a plăcut mult, fiind totodată și o comedie cu bun gust. Un simplu toc (da, da, exact; o să înțelegeți ulterior) a scăzut din frumusețea filmului, dar asta nu mă face să nu-l recomand. De menționat și actorii: Melonie Diaz, Dan Stevens, Lynn Cohen, Method Man și Dustin Hoffman. De asemenea, trebuie să subliniez faptul că filmul beneficiază de o coloana sonoră superbă! 🙂


Câteva detalii tehnice:

Regizor: Thomas McCarthy
Producător: Mary Jane Skalski
Scenariști: Thomas McCarthy, Paul Sado
Muzica: John Debney Nick Urata
Editare: Tom McArdle

Precizări speciale:

  • Filmările au avut loc în New York și au început pe 11 noiembrie 2013.
  • Acesta este al 9-lea film împreună pentru Adam Sandler și Steve Buscemi, iar al 10-lea va fi Hotel Transylvania 2, în 2015.
  • Premiera mondială a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Toronto, 2014.
  • Bugetul alocat a fost de 3,5 mil. de dolari.

Vizionare trailer:

The Cobbler intră de mâine în cinematografe, distribuit de RoImage.

Let me know you think - add a comment below!