Filme & Seriale

Recenzie: The Age of Adaline (2015)

Blake Lively face din filmul The Age of Adaline un spectacol vizual, intrând foarte bine în pielea unui personaj aparte.

Adaline Bowman este o tânără doamnă rafinată născută în anii 1900, o tânără doamnă care se îndrăgostește, se căsătorește, dă naștere unui copil și trece prin durerea de nedescris a pierderii soțului ei, răpit de moarte.

Un eveniment (ne)fericit face din Adaline o doamnă care nu va mai îmbătrâni nicio zi, viața ei schimbându-se radical. Naratorul filmului te poartă ca un povestitor într-un basm, de la început până la final. Ești captivat de frumusețea costumelor, de muzică, de dialogul deloc previzibil, de chimia personajelor, fie ele iubit-iubită sau mamă-fiică.

Am mai zis asta și mă repet, când un film îmi place prea mult, mi-e greu să scriu despre el. Cert este că vă recomand filmul The Age of Adaline, mai ales dacă sunteți adepții genului romantic, dar nu forțat, asezonat cu puțin basm, medicină și cosmologie. Pelicula atinge sensibil această posibiltate la care poate toți visăm: imortalitatea. Și pune în balanță viața, care nu mai e completă și firească fără îmbătrânire și moarte. Deși sună deloc plăcut, poate, filmul transmite fin acest mesaj despre viață.

Relația mamă-fiică este atât de frumos conturată de Blake Lively (cuceritoare) și Ellen Burstyn (emoționantă), aducând lacrimi în ochi la anumite scene, dar și râs copios la altele. Menționez și actorii Michiel Huisman (răvășitor), Harrison Ford (stăpân și implicat), dar și pe Hugh Ross, naratorul deosebit al poveștii, primii doi fiind pilonii principali.

Adaline Bowman: Give me something to hold onto and never let go of.
Ellis Jones: Let go.


Câteva detalii tehnice:

Regizor: Lee Toland Krieger
Scenariști: J. Mills Goodloe, Salvador Paskowitz
Producători: Sidney Kimmel, Gary Lucchesi, Tom Rosenberg
Muzica: Rob Simonsen
Costume: Angus Strathie

Precizări speciale:

  • Katherine Heigl a fost aleasă inițial pentru rolul principal, dar a renunțat pentru a petrece mai mult timp cu familia. La rolul principal a renunțat și Natalie Portman, Blake Lively fiind ultima alegere după multe discuții.
  • Filmările au avut loc în Canada.
  • Bugetul filmul este estimat undeva la 25 milioane de dolari.
  • A fost filmat în perioada 10 martie – mai 2014.

Vizionare trailer:

The Age of Adaline intră în cinematografe din 1 mai, distribuit de InterComFilm căruia îi mulțumesc pentru invitație.

Let me know you think - add a comment below!

%d bloggers like this: