Un nou film pentru adolescenți, o nouă adaptare a unei cărți young adult. La ce să vă așteptați? Acțiune, actori foarte tineri și multe valuri.

Când am aflat de acest film, nu știam că e bazat pe o carte omonimă, scrisă de Rick Yancey. Nu am apucat să citesc cartea înainte de a viziona adaptarea, dar cu siguranța o voi face cât de curând, ceea ce e destul ca să vă zic că filmul convinge, atât cât poate. Deși Chloë Grace Moretz e capabilă, în filmul ăsta n-a dat ce are mai bun, ci pare că doar s-a distrat. Nu deranjează, dar putea să aducă greutate filmului prin interpretarea ei. Adolescenta de 16 ani, Cassie Sullivan, încearcă să supravieţuiască într-o lume devastată de valurile unei invazii extraterestre care a decimat deja populaţia și a furat omenirii tot ce se putea. De la lucruri aparent banale, precum electricitatea sau apa curentă, până la propriile vieți. Și îmi place mesajul din spatele poveștii, de asta abia aștept să citesc trilogia.

Deși uneori prea childish, alteori clișeic, The 5th Wave rămâne în standardele unei povești pentru adolescenți și urmează tiparul cu care deja suntem obișnuiți (Divergent, The Hunger Games, etc.). Un univers post apocaliptic, cu o eroină în rol principal, o poveste de dragoste oarecum forțată, un mascul feroce, familia – principalul motiv pentru care protagoniștii luptă, dar și dreptatea, coloană sonoră fresh, efecte speciale bune. Am rămas cu speranța că filmul va primi continuare, iar asta depinde doar de noi, cei care vom cumpăra bilete ca să vedem The 5th Wave. Așa că, haideți la cinema și vedeți dacă rezistați celui de-al 5-lea val! 🙂


Câteva detalii tehnice:

Regizor: J Blakeson
Scenariu: Susannah Grant, Akiva Goldsman, Jeff Pinkner
Producători: Tim Headington, Graham King, Tobey Maguire, Matthew Plouffe
Muzică: Henry Jackman
Costume: Sharen Davis
Precizări speciale:
  • Chloë Grace Moretz a fost singura actriță care a dat probă pentru rolul principal;
  • Actorii Tye Sheridan, Nick Robinson și Mitchell Hope au dat probă pentru rolul lui Ben Parish;
  • Primul film regizat de J Blackeson, după o pauză de 7 ani, când a fost la cârma peliculei The Dissappearance of Alice Creed (2009);
  • Inițial, Columbia Pictures a setat data premierei pe 29 ianuarie 2016, ca ulterior să grăbească lucrurile, mutând-o pe 22 ianuarie 2016.

Vizionare trailer:

The 5th Wave este de astăzi în cinematografe, distribuit de InterComFilm.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *