După  ce am terminat de citit A Street Cat Named Bob, încă aveam lacrimi în ochi. Am știut că vreau să vorbesc mai pe larg despre cartea asta încă de când am aflat de ea. Am citit mai multe cărți ce descriu povești reale în ultimele luni și e incredibil cât de puternic te pot atinge anumite pasaje. Bob și James s-au întâlnit în 2007, iar de atunci sunt de nedespărțit.

Cartea a fost lansată în 2012 și de atunci a fost tradusă în zeci de limbi, inclusiv română. În august 2015 s-a anunțat că Roger Spottiswoode va regiza o adaptare a acestei frumoase povești, cu Bob în rolul principal.

Povestea e foarte emoționantă, deși cumva extrem de simplistă. James îl găsește, îngrijește și adoptă pe Bob, iar Bob îi oferă lui James acea ancoră în realitate, motivul pentru care își dorește continuu să scape de dependența de droguri și să-și asume responsabilitatea de a avea un animal de companie pe care îl consideră copilul lui, subliniind acest lucru de mai multe ori pe parcursul lecturii.

Poate atunci când citești biografii sau povești reale te întrebi, din când în când, “oare partea asta chiar o fi fost așa?” sau “asta pare să fie total înflorită”, însă urmărind câteva interviuri televizate cu James Bowen și observând cât de simplu a redactat povestea lui și a lui Bob, simt cumva că îi poate fi acordat votul de încredere.


Cartea se citește foarte ușor și este continuată de The World According to Bob, lansată în 2013 care conține povestea până în punctul în care James se întâlnește cu Mary Pachnos, persoana care i-a propus să scrie o carte despre el și Bob. De asemenea, primul roman beneficiază de varianta pentru copii, Bob: No Ordinary Cat, iar în anii următori au fost lansate 3 cărți ilustrate pentru copii: Where In The World Is Bob?My Name Is Bob și Bob to the Rescue. Acestor cărți li se alătură și A Gift from Bob, o scurtă povestire despre ultimul Crăciun pe străzi al celor doi prieteni. Fie că iubești animalele sau istorisirile inspiraționale sau ai chef de ceva cu aromă britanică, n-ai cum să nu îndrăgești cartea asta. Sau filmul, al cărui trailer îl las mai jos.


People don’t want to listen. All they see is someone they think is trying to get a free ride. They don’t understand I’m working, I’m not begging. I was actually trying to make a living. Just because I wasn’t wearing a suit and a tie and carrying a briefcase or a computer, just because I didn’t have a payslip and a P45, it didn’t mean that I was freeloading.

 

I’m ready. I’ve got Bob.

Filmul s-ar putea să fie la cinema din 13 ianuarie 2017, via InterComFilm.

Let me know you think - add a comment below!