Cred că ăsta e al 3-lea film Marvel pe care îl văd la cinema, după Endgame și Captain Marvel, fapt prin care vreau să subliniez că e tare bine să le vezi la cinema, atmosfera aia din sala de cinema nu se compară cu experiența de pe canapeaua de acasă.

Încă încerc să-mi dau seama care e personajul meu preferat din universul ăsta și cred că momentan nu am unul preferat, dar a fost Captain America până de curând (știți voi până când, #noSpoiler).

Vizita asta de câteva zile din România s-a suprapus cu vizionarea de presă a filmului Spider-Man: Far From Home, care încheie capitolul Infinity Saga și o face într-un mare fel. Am râs atât de mult! Însă, pentru mine, cel mai cel aspect al filmului e reprezentat de Jake Gyllenhaal a cărui pură voce e instant turn on, dar care a și jucat impecabil – la fel ca și Tom Holland (care m-a impresionat încă din 2012 cu rolul din The Impossible). Tom a fost făcut pentru rolul lui Spider-Man, este absolut minunat ce a reușit să facă cu un personaj jucat deja de atâția actori în atâtea variante.

Never apologize for being the smartest person in the room.

Acțiunea din Spider-Man: Far From Home are loc la scurt timp după nebunia și durerea din Endgame. Peter Parker încearcă să își păstreze viața de elev de liceu, dorindu-și să se îndepărteze puțin de responsabilitățile unui super-erou, pentru că evenimentele recente au fost puțin cam dure pentru el (sau în special pentru el).

Planurile lui Peter sunt date peste cap de Nick Fury, care decide că are nevoie de ajutorul lui pentru a salva Europa de la distrugere, menționând că ceilalți eroi sunt “un pic” ocupați. Apropo de Europa, filmările acestei pelicule au avut loc în mai multe țări, printre care Germania, Anglia și Italia – una mai frumoasă ca alta.

Coloana sonoră e încă un aspect cool, asta fiind deja o regulă cu filmele Marvel (scena de început este absolut savuroasă).

Fie că sunteți sau nu fani ai acestui univers, filmul ăsta e perfect pentru vară. Mie mi-a plăcut foarte, foarte mult și sunt cu atât mai curioasă de noul capitol Marvel.


Vizionare trailer:

Spider-Man: Far From Home intră de mâine în cinematografe, distribuit de InterComFilm.

One thought on “Recenzie: ‘Spider-Man: Far From Home’ (2019)”

Let me know you think - add a comment below!