Cu Ryan Reynold, Ben Kingsley şi Matthew Goode în rolurile principale, Self/less prezintă un subiect care dintotdeauna a fascinat omenirea şi pune un preț pe efectele secundare ale nemuririi.

Cu o cariera în actorie începută la doar 13 ani, Ryan Reynolds consideră că subiectul filmului este unul dintre motivele care i-au influenţat decizia de a accepta rolul: „Cred că fiecare iubitor de film este atras atunci când o dorinţă devine o parte cheie a unui film. Prelungirea vieţii, înşelarea morţii – dacă şi acolo unde resursele necesare există, un astfel de gen de ştiinţă nu pare foarte departe. Îmi place să joc personaje care au în faţă alegeri morale, iar personajul Damian este foarte interesant, pentru că are o anume flexibilitate morală. Publicul se va întreba dacă ar putea face aşa ceva.”.

Am început acest articol cu o parte din comunicatul de presă pentru că mi-a plăcut foarte mult ce a declarat Ryan Reynolds, protagonistul filmului. În Self/less este vorba despre nemurire, într-un mod original, culmea. Deși am văzut atâtea filme cu acest subiect, încă mai pot fi surprinsă. Și asta-i de bine; de foarte bine. Damian (interpretat rece de Ben Kingsley, dar nu în sensul rău) este un magnat care nu mai are prea mult de trăit și care își transferă conștientul într-un corp tânăr și sănătos, pentru că are bani și poate. Ok, nu înțelegeți greșit. Omu’ nu e rău intenționat, dar alții sunt, iar el pică la mijloc. Corpul pe care clinica i-l promite nu este realizat în laborator, ci este corpul unei persoane care are propria viață și propria familie. Ce se întâmplă atunci când Damian află adevărul? Nu aș vrea să dau spoilere, dar vă spun că mie mi-a plăcut filmul încât aș vrea să-l mai văd o dată. Mi-au plăcut actorii, plotul, atmosfera — ni se servește thriller, acțiune și emoție într-o producție care nu se străduiește, care nu e falsă sau fadă. Mulți au judecat pelicula după trailer și da, fac și eu asta uneori, dar nu de fiecare dată trailerul face dreptate filmului. Ryan Reynolds joacă rol triplu (ha!) și trebuie să vedeți cât de versatil poate să fie! Pe mine m-a încântat 🙂


CONCURS: Răspunde corect la întrebarea de mai jos și poți câștiga una dintre cele 2 invitații duble pentru vizionarea filmului Self/less valabile la Cine Grand Titan. Aleg câștigătorii pe 12 august, cu random.org.

Actorul principal din Self/less și-a început cariera în cinematografie la doar 13 ani. Filmografia lui este una extrem de variată, el demonstrându-și talentul în genuri precum dramă, fantasy, acțiune și comedie. Printre cele mai cunoscute filme ale sale regăsim The Proposal (2009), Buried (2010), The Change-Up (2011) și A Million Ways to Die in The West (2014). Care este numele lui?

a) Channing Tatum
b) Ryan Reynolds
c) Chris Evans

UPDATE: Câștigătorii sunt Ariadna și Dinu. Vă rog să vă verificați mail-urile. Mulțumesc!

Câteva detalii tehnice: 

Regizor: Tarsem Singh
Scenariu: David Pastor, Àlex Pastor
Producători: Ram Bergman, Peter Schlessel, James D. Stern
Muzica: Dudu Aram, Antonio Pinto
Costume: Shay Cunliffe

Precizări speciale:

  • Primul film al lui Tarsem Singh care nu beneficiază de costume realizate de Eiko Ishioka.
  • Al doilea film ce îi are în distribuție pe Ryan Reynolds și Derek Luke.
  • Filmat în Louisiana, New York și Florida cu un buget de aproximativ 26 de milioane de dolari.
  • Această peliculă este deja a doua în care personajul lui Ryan Reynolds își schimbă corpul; prima fiind The Change-Up (2011).

Vizionare trailer:

Self/less intră în cinematografe din 7 august, distribuit de Freeman Entertainment.

Foto: Focus Features

0 thoughts on “Recenzie: Self/less (2015)”

Let me know you think - add a comment below!