Secret in Their Eyes este o dramă puternică, interpretată de trei dintre cei mai buni actori de la Hollywood.
Înainte cu aproximativ o săptămână de vizionarea Secret in Their Eyes, văzusem originalul El Secreto de Sus Ojos (2009), acela fiind bazat pe romanul lui Eduardo Sacheri, La pregunta de sus ojos. Așadar, aveam povestea foarte proaspăt în minte și, poate de asta, am recunoscut scene și replici păstrate integral. Despre ce este vorba, pe scurt? O echipă strâns sudată de agenți FBI, formată din Ray (Chiwetel Ejiofor) şi Jess (Julia Roberts), alături de procurorul districtual care îi supervizează, Claire (Nicole Kidman), este distrusă atunci când ceea ce pare un caz obișnuit de crimă, devine mai mult de atât. Aș putea să vă spun de ce, dar ar însemna să vă fac spoiler. N-o să vorbesc despre poveste mai mult decât am făcut-o deja. Și vă sfătuiesc să nici nu căutați detalii.

Mă atașasem deja foarte mult de jocul actoricesc al distribuției filmului din 2009, de poveștile de acolo, de intrigă și muzică, de pedepsele și mesajele subtile. Secret in Their Eyes păstrează mult, foarte mult, păstrează ce trebuie și dozează scenele cu acțiune, tensiune și dialoguri acide exact așa cum e mai bine. Tehnic vorbind, filmul păstrează până și regizorul orginalului, plasându-l în poziția de producător executiv pe domnul Juan José Campanella, care a furat premiul Oscar la categoria Best Foreign Language Film of the Year în 2010, pentru Argentina.


He can change his name. He can dump his car. I will still find him.

Câteva detalii tehnice:

Regizor: Billy Ray
Scenariu: Billy Ray
Producători: Matt Jackson, Mark Johnson
Muzică: Emilio Kauderer
Costume: Shay Cunliffe

Precizări speciale:

  • Julia Roberts a invitat-o personal pe Nicole Kidman în acest proiect, Julia abordând-o pe Nicole prin e-mail: “vrei să faci asta cu mine?”;
  • Mama Juliei Roberts a murit în timpul producției acestui film, actrița revenind la filmări după 5 zile de la eveniment;
  • Cameramanul Daniel Moder este soțul Juliei, iar acest film este al 3-lea la care lucrează împreună;
  • Toți cei 3 protagoniști, Nicole Kidman, Julia Roberts și Chiwetel Ejiofor, sunt stângaci;
  • Rolul Juliei Roberts fusese scris pentru un personaj masculin, dar regizorul și scenaristul Billy Ray a rescris scenariul special pentru actriță.

Vizionare trailer:

Secret in Their Eyes este deja în cinematografe, distribuit de RoImage.

Let me know you think - add a comment below!