Adrenalină, fiori, efecte speciale foarte bune, dezastru natural și cel mai mare cutremur din istorie (cinematografic vorbind) – toate fac mixul unui film care mi-a plăcut tare mult!

San Andreas este producția ce mi-a dat fiori. Am urmărit filmul la IMAX 3D pentru că m-a cucerit complet trailerul și pentru că voiam să văd cât mai clar efectele promise de acesta. (+ Ioan Gruffudd. Îl ador în serialul Forever; guilty pleasure).

Am intrat în sală cu așteptări, așadar. Acțiunea începe puternic, în forță, șocând din start. Nici nu știu de câte ori n-am respirat din cauza anumitor scene.

Și n-am fost dezamăgită deloc, așa cum am pățit la producția Into the Storm, de la care aveam de asemenea multe așteptări. Efectele mi se par foarte, foarte bune, actorii își fac treaba și deși nu mi-au plăcut săruturile tandre și moartea unui anumit personaj (puțin penibilă; n-o să spun despre cine e vorba pentru că nu-mi place să dau spoilere), povestea a fost ok. Până la urmă, la filme de genul ăsta, de ce ar mai conta povestea mai mult decât efectele, emoția transmisă și adrenalina? Pentru mine a fost exact ce a vrut să fie și a fost perfect așa.

Și, Dumnezeule, ce ochi are Alexandra Daddario! M-a șocat și acest aspect :))

Câteva detalii tehnice:

Regizor: Brad Peyton
Scenariști: Carlton Cuse, Andre Fabrizio, Jeremy Passmore
Muzica: Andrew Lockington
Costume: Wendy Chuck

Precizări speciale:

  • După dezastrul din Nepal care a avut loc în luna aprilie, producătorii au adăugat în trailer adresa unui site care să ofere informații despre cum pot oamenii să ajute răniții de acolo. (prepareandhelp.com)
  • Pot fi văzute scene de la inundațiile petrecute în Australia în 2011. (atunci când sunt prezentate știrile)
  • Filmările au avut loc în Australia și în SUA.
  • Acesta este al doilea proiect la care colaborează regizorul Brad Peyton și actorul Dwayne Johnson, primul fiind Journey 2: The Mysterious Island (2012).
  • Deși sunt tată și fiică în film, între Dwayne Johnson și Alexandra Daddario este o diferență de doar 14 ani.

Vizionare trailer:

San Andreas a intrat din 29 mai în cinematografe, fiind distribuit de Freeman Entertainment.

Foto: Warner Bros.

Let me know you think - add a comment below!