Oare este cineva care nu a comparat Rocketman cu Bohemian Rhapsody? Nu știu de alții, dar eu nu mă pot abține. Însă până acolo, hai să vă zic un pic care e faza cu acest Rocketman.

Filmul spune povestea artistului Elton John din pruncie și până-n clipa în care depășește cea mai grea perioadă din viața lui – dependența de droguri și alcool.

Născut sub numele de Reginald Dwight, micul Reggie își descoperă talentul și pasiunea pentru muzică, susținut fiind de mama lui și de bunică, pe de altă parte cunoscând suferința din cauza tatălui abuziv emoțional. Ani mai târziu, într-un moment extrem de important și de maximă sinceritate, până și mama lui își arată adevărata față: Frankly I don’t care, but I’d rather you keep that sort of thing to yourself. I just hope you realize you’re choosing a life of being alone forever. You’ll never be loved properly.

În 1972, Reginald își schimbă oficial numele în Elton John. Pelicula urmărește tot parcursul artistic al acestuia, dar și viața personală mai mult sau mai puțin cunoscută.

My name is Elton Hercules John. And I’m an alcoholic. And a cocaine addict. And a sex addict. And a bulimic. Also a shopaholic and has problems with weed, prescription drugs and anger management.

Dacă mă gândesc la Bohemian Rhapsody (2018), nu am cum să nu remarc paleta de culori folosită de Bryan Singer ce se învârte în negru, burgundiu, auriu, posomorât, iar apoi îl avem pe Dexter Fletcher care a făcut din Rocketman un curcubeu vibrant. Atât Rami Malek, cât și Taron Egerton (care mi-a plăcut mult și în Eddie the Eagle de acum 4 ani) fac niște roluri foarte mișto, însă Rami are o interpretare mai puternică – poate și pentru că Bohemian Rhapsody are o atmosferă ceva mai serioasă. We gotta give an extra point to Taron for singing the whole thing!

Rocketman este o biografie vibrantă, colorată, tristă, dar cu final fericit, plină de muzică care te va face să dansezi și să cânți (sau să asculți Best Of Elton John pe Spotify on repeat).

P.S. În toamna lui 2019, Elton John a publicat volumul autobiografic Me – care se poate comanda de aici, în cazul în care vreți o aprofunzime a poveștii din film.


Vizionare trailer:

Rocketman a rulat în cinemtografe grație RoImage.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *