Un remake care face cinste filmului original și un film ce se joacă cu imagini și tehnici 3D frumoase, luându-ți respirația pe parcursul mai multor scene.

În 1991, Keanu Reevs și regretatul Patrick Swayze făceau o pereche foarte diferită și oarecum în afara standardelor timpurilor de atunci, când predominau poveștile de dragoste și musicalurile, livrând astfel un film plin de adrenalină și acțiune. La 24 de ani distanță, mai tinerii și carismaticii Édgar Ramírez și Luke Bracey, reiau rolurile lui Bodhi și Utah, prieteni și rivali, la limita extremă.

Un tânăr agent FBI, Johnny Utah – interpretat de Luke Bracey, pe care l-am cunoscut în The Best of Me (2015) -, se infiltrează într-un grup de sportivi de elită mereu în căutarea de senzații tari, condus de mereu durul Bodhi (Édgar Ramírez, carismatic și răpitor; a ieșit mai mult în evidență decât Luke), pentru a investiga dacă suspiciunile legate de implicarea acestora într-o serie de infracțiuni executate în manieră extremă și neobișnuită sunt reale. Aflat sub acoperire, cu viața mereu în pericol iminent, Utah e decis să facă orice pentru dovedi că aceștia sunt vinovați de acea serie de crime de neconceput. Și pe parcursul a aproximativ 2 ore, trăiești senzații tari, fiind livrate scene cu mai multe sporturi extreme, printre care motocros și surfing. Un film plin de adrenalină, acțiune, muzică bună, actori frumoși și, per total, un aer foarte proaspăt. Mie mi-a plăcut mult și este cu siguranță o idee bună la început de an, când nu știți ce ar merge după o masă îmbelșugată cum a fost cea de Crăciun și/sau revelion. Point Break e ca o gură de aer proaspăt. 🙂

P.S. Dacă ați urmărit serialul Blood&Oil și v-a plăcut șeriful Tip Harrison, vă anunț că actorul Delroy Lindo joacă un rol cheie în acest film.

 

Precizări speciale:

  • James Le Gros joacă rolul unui agent FBI, pe când în originalul din 1991 interpreta un fost președinte;
  • Gerard Butler a fost ales inițial pentru rolul lui Bodhi, dar a renunțat la proiect din cauza programului;
  • Actrița Teresa Palmer a realizat aproape toate cascadoriile pe care le-a avut de făcut, în ciuda faptului că născuse recent;
  • Unele scene au fost filmate la cascada Angel Falls, din Venezuela, țară în care s-a născut actorul Édgar Ramírez.

Vizionare trailer:

Point Break intră în cinematografe din 1 ianuarie, distribuit de RoImage.

Foto: Warner Bros. Pictures

Let me know you think - add a comment below!