Ce-mi place să văd povești de dragoste la cinema! Și acum Passengers e șansa perfectă pentru voi toți cei ca mine, iubitori de romantic, asezonat cu niște efecte 3D și o plimbare prin cosmos. Aflat în drum spre o nouă galaxie și spre o nouă viață, Jim (Chris Pratt, al cărui fund îl vedem de vreo 2 ori – gata, am consemnat) se trezește cu 90 de ani mai repede decât ar trebui, lucru datorat unor defecțiuni ale navei spațiale. Înconjurat de câțiva roboți cu accent franțuzesc în sala de mese, un barman simpatic (Michael Sheen), Jim este singur. Timp de un an și 3 săptămâni, până când singura soluție pentru supraviețuire este trezirea unui alt pasager, o jurnalistă care-i fură inima dinainte de o întâlni oficial. Aurora (Jennifer Lawrence, cum de face filme care nu merg către Oscar? Aceasta-i întrebarea) este confuză pentru început, se obișnuiește cu ideea, se îndrăgostește de Jim, iar timp de încă 1 an, aceștia se iubesc. Când secretul lui Jim iese la suprafață, iubirea dintre ei se prăbușește, timp în care și nava e pe ducă. 

Ipotetic, no spoiler: Ce să faci când singurul om pe care îl ai alături moare? Sau ți-ai recupera viața doar pentru că așa e corect, chiar dacă asta ar însemna renunțarea la iubire? Jim și Aurora răspund acestor întrebări tare frumos, iar evoluția relației dintre ei e plăcut de urmărit. De când stângăcia lui Jim și inocența din ochii lui se amestecă și rezultă într-o privire fugară și plină de dorință, până când Aurora îi reproșează “Took you long enough to ask.”, filmul e exact ce anunță că va fi. O poveste de dragoste atipică, într-un peisaj ce poate deveni realitate la un moment dat, având în vedere către ce se îndreaptă omenirea.

Sunt mulțumită de ce am primit, am plâns și am oftat ascultând declarațiile de dragoste ale celor doi. Uneori e bine când n-ai văzut toate filmele făcute vreodată, pentru că te bucuri sincer de o poveste care poate nu e tocmai originală sau nouă. Asta am făcut la vizionarea Passengers. (+Imagine Dragons cântă pe coloana sonoră)


Vizionare trailer:

Passengers intră din 23 decembrie în cinemaografe, distribuit de InterComFilm.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *