Un film ca o shaorma cu de toate. Bună, da’ nu prea. Un film care prezintă ultim(a)ele zile din viața romancierului, poetului, intelectualului, jurnalistului, lingvistului, filozofului și regizorului italian, Pier Paolo Pasolini.

În noaptea de 2 noiembrie 1975, Pasolini a fost ucis într-un cartier din Roma. Artistul și-a petrecut ultima zi alături de mama sa, alături de cel mai bun prieten al său, iar pe seară a ieşit în căutarea aventurii, la propriu, însă aceasta n-avea să fie decât sfârșitul vieții acestuia.

Printr-o combinație de imaginație și realitate, regizorul a încercat să surprindă sufletul și mintea lui Pasolini, însă nu cu prea mare succes. Mentalitatea oamenilor (de atunci) a făcut și continuă să facă victime, în unele cazuri – precum acesta – de-a dreptul șocant.Willem Dafoe este stăpân pe rol și își duce treaba cu bine până la final. Pentru un asemenea actor, aș fi vrut un film pe măsură. Nu e cazul, dar e o poveste tristă și, aș spune eu, cu un mesaj care ar trebui întipărit pe creierul tuturor: iubirea e iubire, iar viața intimă a fiecărui individ trebuie să rămână exact așa – intimă. Poate că personajul de față nu a fost suficient de atent cu viața personală, însă asta nu este nicidecum o scuză pentru cele întâmplate.

Pasolini: I’ve been to hell, and I know things that don’t disturb other people’s dreams.

Ofer câte un poster oficial în limba română (ca cel de sus) pentru două dintre persoanele care îmi lasă un comentariu la acest articol în care să-mi spună filmul preferat în care joacă Willem Dafoe. Aleg cele două persoane prin random.org pe 22 mai 🙂 Succes!

UPDATE: Beniamin Dorin Suvac și Glad sunt câștigătorii concursului! Aștept răspunsurile voastre la mail! Felicitări 🙂

Câteva detalii tehnice:

Regizor: Abel Ferrara Scenarist: Maurizio Braucci Idee originală: Abel Ferrara, Nicola Tranquillino Producători: Fabio Massimo Cacciatori, Thierry Lounas Costume: Rossano Marchi

Precizări speciale:

  • Ninetto Davoli (interpretat în film de Riccardo Scamarcio) a jucat în foarte multe filme ale lui Pier Paolo Pasolini și pentru o perioadă i-a fost iubit.
  • Filmările au avut loc în Italia.
  • Pasolini este primul film al lui Abel Ferrara ce are la bază o poveste reală.
  • Filmul are 2 nominalizări și un premiu câștigat.

Vizionare trailer:

Pasolini intră din 22 mai în cinematografe, distribuit de Independența Film căruia îi mulțumesc pentru invitație.

Similar Posts

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *