Dacă și voi începeți să citiți poveștile astea cu prea mari așeptări, așa ca mine, o să fiți dezamăgiți. Eu mi-am dorit o lectură facilă, dulce și perfectă pentru perioada sărbătorilor de iarnă, însă am primit 12 (cu vreo 2-3 excepții) povești cam prostuțe, scrise forțat și per total plictisitoare. Și credeți-mă, sunt fană a romantismului în toate formele lui.

What I want is to never forget there’s magic in the world. (citat din “Krampuslauf”)

Sinopsis

Nopțile lungi și friguroase de iarnă sunt perfecte pentru a te îndrăgosti (din nou). “Dragostea mea mi-a dăruit…” 12 povestiri romantice. Acțiunile lor se petrec în cea mai frumoasă perioadă a anului, cea dintre Crăciun și Anul Nou, fiind învăluite de minunatul spirit al sărbătorilor și de vraja primei iubiri.

Cred că sunt vreo 2 povestioare din cartea asta pe care nici nu prea le-am înțeles, fiind cumva prea metaforice. V-am spus, unele sunt scrise cam forțat și au tot felul de înflorituri dubioase. Dar am și câteva preferate, pe care le voi sublinia mai jos.

Colecția aceasta a fost coordonată de Stephanie Perkins și cuprinde, așa cum am menționat deja mai sus, 12 povești de iarnă ale căror acțiune se desfășoară în principal în perioada Crăciunului sau a Anului Nou. De asta mă așteptam să fie mai mult despre familie și iubire, însă tot uit că adolescentul american are alt traseu în viață, mai ales în anii 2000+.

I need you to be my person. I need to see you. And hear you. (citat din ‘Midnights’)

Conținut și informații

My True Love Gave To Me a fost publicată în octombrie 2014, iar Holly Black, Ally Carter, Matt de la Peña, Gayle Forman, Jenny Han, David Levithan, Kelly Link, Myra McEntire, Rainbow Rowell, Laini Taylor, Kiersten White și Stephanie Perkins semnează cele 12 povești.

Cele mai frumoase, în opinia mea, rămân Angels in the Snow, a lui Matt de la Peña; What the Hell Have You Done, Sophie Roth?, a lui Gayle Forman ( de la care am mai citit câte ceva 🙂 ) și, bineînțeles, emoționanta Star of Bethlehem, semnată de Ally Carter – care mi se pare că a atins cel mai bine tema sărbătorilor de iarnă – dragostea și familia.

We all love and we all lose and we go on loving just the same. (citat din ‘The Lady and The Fox’)

Aș fi tentată să spun că această colecție de povești nu este perfectă, dar sunt sigură că dacă dădeam peste cartea asta când aveam 13 ani, o găseam cu adevărat savuroasă – e cheesy ca un film de Crăciun de pe Netflix, e cu zăpadă și colinde, e cu frig afară și căldură în suflet. Poate servi foarte bine ca un cadou de Crăciun sau Anul Nou ( că iarna mai durează vreo 2 luni 🙂 ) pentru adolescenta romantică și visătoare din viața voastră.


My True Love Gave to Me a fost tradusă și publicată de Editura Epica.

Let me know you think - add a comment below!