Dacă v-ați săturat de supereroi, drame, thrillere, urmăriri periculoase și alte cele, Mother’s Day vă așteaptă cu umor și voie bună. Cam atât de simplu. Pe larg, însă:

Mother’s Day nu e film de luat la bani mărunți. E un film care-și atinge targetul, nu e nimic în plus sau în minus față de ceea ce promite din trailer, iar ăsta e și motivul pentru care am vrut să-l văd. Dacă te aștepți la o comedie precum domnul regizor livra în 1990 și-mi câștiga inima pentru totdeauna, atunci faci o greșeală din start. Dar greșeala îți aparține, pentru că trailerul sau campania de marketing nu-ți promite un proiect de Oscar, ci doar o comedie lejeră, de primăvară, puțin la sentiment, pe care o poți savura alături de prieteni, dar mai ales pentru o seară cu mama în oraș. Ce, e ceva ciudat să ieși cu mama în oraș? Alege să o inviți la filmul ăsta și o să vă simțiți de minune!

Să vorbim puțin tehnic: well, Mother’s Day are un scenariu simplu, e previzibil, dar nu deranjează. E jucat bine și poate fi, pentru mine, o risipă de Julia Roberts. E emoționant, deși poate sunt singura care a lăcrimat la vizionare. Comic avem, dar și vreo 2-3 scene poate prea forțate, la care nu am reușit să schițez mai mult de-un zâmbet (poate și ăla forțat). Imaginea oferă cadre colorate, primăvăratice, cu actrițe la 40+ ani care arată de 30, dar și actori foarte sexy 🙂 Muzica, ah, muzica! Asta m-a câștigat cel mai tare. Ed Sheeran și Meghan Trainor ne cântă Photograph și, respectiv, Mom, de pe cel mai recent album al artistei proaspăt premiată cu un premiu Grammy. Gata, asta-i tot! Filmul ajunge vineri la cinema și invită la celebrarea unei zile speciale, în stil american. Ziua mamei!


Câteva detalii tehnice:
Rgizor: Garry Marshall
Scenariu: Tom Hines, Lily Hollander, Anya Kochoff, Matthew Walker
Muzică: John Debney
Costume: Marilyn Vance, Beverley Woods
Precizări speciale:
  • Pentru Garry Marshall, acest film este al 3-lea ce are ca subiect principal o zi specială; primele 2 fiind: Valentine’s Day (2010) și New Year’s Eve (2011);
  • De asemenea, pentru Julia Roberts, acest film este a 4-a colaborare cu regizorul Garry Marshall, după Pretty Woman (1990), Runaway Bride (1999) și Valentine’s Day (2010);
  • Pe Shay Mitchell o știți din Pretty Little Liars, care-și face debutul în lungmetraj cu rolul din acest film;
  • Cei 3 copii ai Juliei Roberts, Hazel, Phinneas și Henry, apar în acest film.

Vizionare trailer:

Mother’s Day intră din 13 mai în cinematografe, distribuit de Freeman Entertainment.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *