Filme & Seriale

Recenzie: Money Monster (2016)

Un cocktail de actori care m-a încântat și un thriller care m-a ținut atentă până în ultimul minut.

Plecând de la Julia Roberts și George Clooney și ajungând la Dominic West și Caitriona Balfe, pentru mine e un câștig din start. Plus genul ăsta de film în care totul depinde de o persoană, inclusiv viața respectivei persoane. Atunci când unul dintre fanii lui Lee Gates, mare persoanlitate TV, ajunge să piardă toți banii familiei din cauza unui pont greșit al lui Lee – om disperat care crede tot ce vede la TV; scuzați, nu m-am putut abține; să revenim -, lucrurile iau o întorsătură dramatică. Bărbatul îl ia ostatici pe Lee, în direct, și amenință că îl va omorî pe prezentator, dacă acesta nu reușește să crească valoarea acțiunilor sale înainte ca bursa să se închidă. Aș zice că totul este un rollercoster de emoții, însă e cam roller și stop de la început până la final, pentru că intriga și teama personajelor este din când în când întreruptă de scene care au dorit probabil să aerisească filmul, să-l facă mai comestibil pentru publicul larg, dar care au reușit doar să pună câte o virgulă acțiunii. Bine, nu e neapărat deranjant, dar putea funcționa mai bine dacă l-ar fi lăsat thriller cap-coadă. E clar că mi-a plăcut și n-o să neg asta. De asemenea, chiar îl recomand. Vedeți dacă Lee scapă cu viață și trageți fiecare câte o morală de aici, pentru că sunt destule.


The name is Lee Gates, the show is Money Monster. Without risk, there is no reward. Should I sell? Should I loan? GET SOME BALLS!

Câteva detalii tehnice:

Regizor: Jodie Foster
Scenariu: Jamie Linden, Alan DiFiore, Jim Kouf
Producători: Lara Alameddine, George Clooney, Daniel Dubiecki, Grant Heslov
Muzică: Dominic Lewis
Costume: Susan Lyall
Precizări speciale:
  • George Clooney și Julia Roberts nu prea s-au întâlnit la filmări din cauza programelor încărcate; toate scenele din regie au fost filmate cu mai multe green screen-uri;
  • Inițial, personajul Juliei Roberts a fost numit Nancy;
  • Filmul a beneficiat de un buget de aproximativ 27 de milioane de dolari;
  • Clooney și Roberts au mai lucrat împreună și la Ocean’s Eleven (2001), Confessions of a Dangerous Mind (2002) & Ocean’s Twelve (2004).

Vizionare trailer:

Money Monster intră din 3 iunie în cinematografe, distribuit de InterComFilm.

Let me know you think - add a comment below!

%d bloggers like this: