Filme & Seriale

Recenzie: ‘The Hunger Games: Mockingjay Part 2’ (2015)

Seria The Hunger Games s-a terminat. Jocurile au luat final, atât la propriu, cât și la figurat. Mockingjay Part 2 este filmul care încheie o franciză de succes și o poveste profundă despre curaj, viitor și lupta pentru bine.

We all have one enemy, and that’s President Snow! He corrupts everyone and everything! He turns the best of us against each other… Stop killing for him! Tonight, turn your weapons to the Capitol! Turn your weapons to Snow!

În urmă cu vreo 2 ani descopeream seria The Hunger Games, iar aici mă refer la romanele lui Suzanne Collins care stau la baza filmelor. După ce am citit cărțile, am văzut și filmele, chiar în ordine cronologică, și nu pot să uit cât de prost este primul. După ce regizorul Francis Lawrence a venit la conducerea viitoarelor adaptări cinematografice, treaba a început să se miște bine. Mult mai bine. Cu fiecare film, treaba devenea mai serioasă, mai asumată și mai clară.

Ah, și acum să vorbim puțin despre Mockingjay Part 2! Ca fană a cărților, sunt mai mult decât mulțumită. Așa cum preciza prietena mea, CineAmator, avem multe, foarte mult scene din carte. Iar dacă nu ești fan alt cărților, stai liniștit, e de bine. Mă gândesc la seria Divergent, care odată cu a doua peliculă a început să se detașeze cumva de cărți și s-a ajuns la un produs aproape diferit de materialul-sursă. Acest capitol al Jocurilor Foamei continuă chiar de unde precedentul s-a oprit și o vedem pe Katniss mai determinată ca niciodată și cu un plan bine stabilit: să îl omoare pe președintele Snow, cel care a distrus viețile a sute de oameni prin regimul adoptat. Ce m-a bucurat cel mai mult în această ultimă parte, a fost jocul actoricesc al lui Josh Hutcherson, care a livrat un Peeta distrus, emoționant și sensibil, ce mi-a mers direct la inimă. Cândva, o consideram pe Jennifer Lawrence una dintre actrițele care, peste noapte, a ajuns în toate filmele posibile ale ultimilor ani. E clar că seria asta i-a schimbat cariera și i-a acordat un avânt puternic, dar o merită. Este întruchiparea perfectă a eroinei Katniss Everdeen, iar dacă peste ani se va face un remake The Hunger Games, nu știu cum m-aș împăca cu fața altei actriței pentru acest rol. Aș lua toată distribuția, i-aș înșira și aș scrie “perfect” în dreptul fiecăruia, dar ce rost are? Hai s-o facem mai scurt și la obiect: mergeți să vedeți Mockingjay Part 2 și dacă aveți posibilitatea, alegeți varianta IMAX 3D.


Câteva detalii tehnice:

Regizor: Francis Lawrence
Scenariu: Peter Craig, Danny Strong, Suzanne Collins
Producători: Nina Jacobson, Jon Kilik
Muzică: James Newton Howard
Costume: Kurt and Bart

Precizări speciale:

  • Regizorul Francis Lawrence consideră acest film ca fiind cel mai violent din cele 4 ale francizei;
  • Actorul Philip Seymour Hoffman apare pentru ultima dată în acest film, înainte de decesul său din 2014;
  • Scenele de la Capitoliu au fost filmate, majoritar, în Paris și Berlin;
  • Actorul Liam Hemsworth a declarat că acest film este cel mai bun al seriei, fiind și singurul lansat în format 3D;
  • Jennifer Lawrence a declarat în timpul Comic Con-ului că fiii lui Katniss și ai lui Peeta sunt jucați de nepoții ei.

Vizionare trailer:

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 intră mâine în cinematografe, via CineForum.

Foto: Lionsgate

Let me know you think - add a comment below!

%d bloggers like this: