Filme & Seriale

Recenzie: Minions (2015)

Minions spune povestea minionilor, chestiile alea galbene, mici și simpatice din Despicable Me și Despicable Me 2.

Greu de început această recenzie. N-am o problemă cu filmele comerciale, n-am o problemă cu animațiile care n-au neapărat un mesaj. Le vizionez și mă binedispun. Nu cred că am mai urmărit vreo animație până acum care să mă facă să casc. Poate n-am urmărit eu suficiente, dar în cazul de față, după ce îmi prezinți filme precum Despicable Me și Despicable Me 2, la care am râs cu lacrimi, să-mi aduci un prequel care nici măcar la nivelul antecedentelor nu este, well, asta înseamnă că ți-ai bătut joc de mine. De un fan.

Nu m-aș fi gândit că minionii au apărut prima dată în mediul acvatic, dar se pare că la acest capitol filmul lămurește. Nu mi s-a adus nimic în plus față de trailer, deși eu așteptam o adevărată intrigă și un râs copios. Îi urmărim pe micii gălbejiți (3 dintre ei, cei mai curajoși: Kevin, Stuart și Bob) cum își caută un stăpân, cel mai mare răufăcător din câți au existat. Scopul lor e aproape atins, deși de fiecare dată se ajunge la eșec.

Bob e personajul care mi-a topit inima! 🙂 Atât de dulce, inocent și iubitor de animale, mai că-ți vine să-l mănânci! Personajul negativ m-a plictisit cel mai mult și aveam pretenții de la Sandra Bullock. Ok, i-am înțeles motivele pentru care s-a implicat în proiect (banii și băiețelul ei, Louis), dar nu mi se pare suficient. Decât să dau viață unui personaj deloc bine construit, mai bine mă abțin și îmi distrez copilul altfel. Per total, am apreciat momentele-cameo ale lui Gru, finalul filmului fiind de altfel și scena mea preferată. Minions nu este nici pierdere, nici câștig. Decideți voi dacă vă merită banii sau nu. Copiii îl vor iubi. 


Precizări speciale:

  • Regizorul Pierre Coffin este vocea tuturor celor 899 de minioni din film.
  • În Despicable Me 2 apare o bucățică din filmul Minions, atunci când 3 dintre piticii galbeni dau audiție.
  • Este primul film în care Sandra Bullock dă viață unui personaj negativ, iar la premiera din Los Angeles aceasta a purtat o pereche de pantofi deosebită.

Vizionare trailer:

Minions a intrat în cinematografe de ieri, fiind distribuit de RoImage.

Foto: Illumination Entertainment

0 thoughts on “Recenzie: Minions (2015)

  1. si eu merg saptamana asta sa-l vizionez sper sa nu casc 🙂 daca vrei sa razi copios cateva momente Arnold-terminator va zambi pentru tine 😀

    1. Succes! Sper să-ți placă! 🙂 Am văzut “Terminator: Genisys” și mi-a plăcut foarte mult!

Let me know you think - add a comment below!

%d bloggers like this: