Am dat de Made in Italy din întâmplare în portofoliul Amazon Prime Video și trailerul promitea un film lejer, o comedie cu emoție și o priveliște toscană superbă.

Made in Italy este debutul regizoral pentru lungmetraj al lui James D’Arcy care a semnat și scenariul. Poate unul dintre cele mai interesante aspecte ale filmului este faptul că Liam Neeson joacă alături de fiul lui, Micheál Richardson. Scenariul îi plimbă prin sentimente asemănătoare cu tragedia pierderii soției și respectiv mamei, Natasha Richardson, ca urmare a unui accident de ski. Filmul atinge tema pierderii unui om drag și partea asta este pe cât de dureroasă, pe atât de frumoasă. Robert (Liam Neeson) și Jack (Micheál Richardson) pun de o excursie tată-fiu în Italia, acolo unde aceștia dețin o casă de vacanță pe care doresc să o vândă.

Disappointment is an absolute certainty. Everyone lets everyone down at some point. How you comeback from that, this is romance. 

Ca orice film clișeic și previzibil care se respectă, Made in Italy oferă un scenariu lipsit de originalitate, dar trist și amuzant în același timp. Cel mai de apreciat lucru la scenariu a fost faptul că nu au dat-o în prea multă dulcegărie romantică așa cum se întâmplă de obicei în filmele de genul ăsta. Nu m-a deranjat previzibilitatea, asta pentru că tot ce m-a interesat a fost să-l văd pe Liam Neeson într-o comedie. Can you blame me? 🙂

Ajunși în Italia, cei doi descoperă că vila lor, odată o construcție de vis, este acum în paragină și că nu poate fi vândută fără renovări substanțiale. Între timp, Jack se atașează de o localnică simpatică jucată de Valeria Bilello, iar acțiunea filmului este o călătorie pe străduțele însorite ale Italiei, în fața ochilor derulându-se o poveste simplă, caldă și cu un Liam Neeson diferit de cel din Taken sau Schindler’s List, un Liam Neeson care s-a bucurat de o experiență mișto alături de fiul lui. And you cannot blame him.


Vizionare trailer:

Am mai scris și despre alte proiecte în care a fost implicat Liam Neeson, aici.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *