Mad Max: Fury Road continuă nebunia din trilogia anilor ’80 și o face înfiorător de bine.

Mai întâi vreau să ne întoarcem puțin la ziua în care alături de colegi bloggeri și distribuitorul Freeman Entertainment, am ieșit pentru câteva ore în natură și am văzut demonstrații de motocross și off-road care mi-au tăiat respirația. Mai văzusem pe la TV sau pe net, dar în realitate sentimentul e cu adevărat puternic. 🙂 #MadMaxDayOut a fost o reușită și o gură de aer proaspăt, la propriu!

Aseară am vizionat filmul Mad Max: Fury Road și a fost nebun de bun. S-a ajuns mai mult ca sigur la ceea ce și-au propus, o nebunie continuă dusă la extreme. Haideți să o luăm treptat:

Începem prin a-l asculta pe Max, rolul principal, interpretat fără cusur de Tom Hardy (deci m-am îndrăgostit; mi-a dat fiori de la cap la coadă) care spune In this wasteland, I am the one who runs from both the living and the dead. A man reduced to a single instinct: survive. Urmărit de un trecut turbulent, Max prefera să călătorescă de unul singur şi să nu işi facă prieteni. Ajunge însă să fie folosit pentru transfuzii de sânge, iar ulterior să scape din mâinile lui Nux (interpretat incredibil de Nicholas Hoult) care îl poartă prin deșert pentru a o prinde pe Furiosa.

În ciuda convingerilor sale, Max se alătură unui grup de supravieţuitori (supraviețuitoare, mai degrabă) ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa (o Charlize Theron perfectă). Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ avuție. N-o să insit în a vă detalia povestea, dar o să insist asupra ideii de efecte speciale și muzică. Pentru că sunt superbe. Nici nu știu dacă acest cuvânt cuprinde suficient de bine calitatea lor. Goana către nicăieri (aparent), nebunia în cele mai înalte forme, efectele speciale, furtuni de nisip grandioase, explozii pe minut, adrenalină și emoție de cel mai pur soi, toate amestecate, cu puțină logică lipsă, au adus spre vizionare un film cum nu vezi prea des; un film ce nu trebuie ratat.


 Câteva detalii tehnice:

Regizor: George Miller
Scenariști: George Miller, Brendan McCarthy, Nick Lathouris
Producători: George Miller, Doug Mitchell, P.J. Voeten
Muzică: Junkie XL
Costume: Jenny Beavan

Precizări speciale:

  • 80% din ceea ce par efecte speciale, de fapt sunt explozii adevărate.
  • CGI-ul a fost folosit pentru peisaje, pentru eliminarea unor bucăți de scenografie și a brațului stâng al actriței Charlize Theron.
  • Regizorul Robert Rodriguez l-a întrebat pe Geroge Miller la festivalul de film SXSW: “Cum dracu’ ai filmat asta?”
  • Tom Hardy a anunțat în aprilie 2015 că va semna pentru încă 3 filme din serie.
  • Charlize Theron și Nicholas Hoult joacă împreună și în Dark Places, adaptare a romanului omonim scris de Gillian Flynn (premiera în curând).

Vizionare trailer:

Mad Max: Fury Road este de astăzi în cinematografe, distribuit de Freeman Entertainment.

0 thoughts on “Recenzie: ‘Mad Max: Fury Road’ (2015)”

  1. Da, filmul este misto, mai ales pentru baieti 🙂
    Actiune din prima secunda de cand incepe filmul, pana la ultima cand se termina.
    Mi-a placut!

Let me know you think - add a comment below!