Povestea unui războinic neînfricat şi a unui conducător inspirat de ambiţie şi dorinţă.

O interpretare palpitantă a realităţilor dramatice ale momentului şi o reimaginare a ceea ce trebuie să fi fost perioada de război pentru unul dintre cele mai faimoase şi convingătoare personaje ale lui Shakespeare, o poveste despre pasiune şi ambiţie ce distrug totul, fixată într-un peisaj scoţian afectat de război.

Aveam oarece așteptări de dramă care mă va face să plâng, dar nu-i vorba despre asta în filmul de față. Macbeth este opera lui Shakespeare (una dintre, desigur), iar filmul rămâne prea mult, pentru gustul meu, în zona de teatru. Sufocant și greu de urmărit (mai ales seara; când abia am rezistat să nu adorm), acesta livrează totuși performanțe superbe din partea protagoniștilor (Michael Fassbender și Marion Cotillard), deși nu sunt ajutați prea mult de replici. Imaginea este superbă de la început și până la sfârșit — multe scene învelite într-un portocaliu, roșu și gri care-ți taie respirația — , dar nici coloana sonoră nu-i de trecut cu vederea. Ah, era să uit! Costumele m-au cu-ce-rit! Și machiajul 🙂 Da, Macbeth este altceva și nu este pentru oricine. Fie că te atrage un actor, regizorul, poate chiar Shakespeare sau orice altceva, este imposibil să nu găsești măcar un motiv pentru care să vrei să-l vezi.

They say blood will have blood.

Câteva detalii tehnice:

Regizor: Justin Kurzel
Scenariu: Jacob Koskoff, Michael Lesslie, Todd Louiso, William Shakespeare
Producători: Iain Canning, Laura Hastings-Smith, Emile Sherman
Muzică: Jed Kurzel
Costume: Jacqueline Durran

Precizări speciale:

  • Filmul a fost aplaudat timp de aproximativ 10 minute după vizionarea de la Festivalul de la Cannes 2015;
  • Michael Fassbender a citit scenariul de peste 200 de ori înainte de a începe repetițiile;
  • Natalie Portman a fost aleasă inițial pentru rolul principal feminin, dar a renunțat chiar înainte de a începe filmările;
  • Michael Fassbender, Marion Cotillard și Justin Kurzel vor lucra împreună și la pelicula Assassin’s Creed (2016).

Vizionare trailer:

Macbeth intră de mâine în cinematografe, distribuit de OdeonFilm.

Foto: See-Saw Films

Let me know you think - add a comment below!