Cu mare bucurie scriu despre Luca, o nouă animație Disney-Pixar, care ne poartă într-o frumoasă parte a Italiei. Că ți-e dor de călătorii sau că ești fan animații, oricare ar fi motivul pentru care te gândești să vizionezi Luca, răspunsul este da.

Așa cum ne-au obișnuit, echipele Disney-Pixar aduc pe ecrane o poveste cu multe mesaje importante și frumoase, despre ce înseamnă să fim diferiți, despre frici, curaj  și nu numai.

Luca este un monstru marin care locuiește în adâncuri alături de părinții și bunica lui. Circumstanțele lui Luca m-au dus cu gândul la Moana, unde eroina își dorea să descopere lumea și se întreba ce este dincolo de ocean. Aici, Luca se întreabă ce este în afară oceanului, pe uscat, un fel de Mica Sirenă reinterpretată. Luca capătă înfățișarea unui om atunci când este pe uscat și se transformă în monstru odată ce intră în contact cu apa – iar asta m-a dus cu gândul la H2O: Just Add Water 😀 Dar țineți minte că Luca este un monstru cât se poate de simpatic!

Am rămas cu gândul la Italia de când am văzut filmul ăsta, recunosc. Este filmul perfect pentru vară și nu numai, avându-i în distribuție pe Jacob Tremblay, Jack Grazer, Emma Berman, Maya Rudolph și Jim Gaffigan. Este emoționant, amuzant și plin de culoare.

Silenzio Bruno!

Nici coloana sonoră nu e de ignorat, mergând perfect cu visele noastre de a vizita străduțele însorite ale Italiei, eventual chiar zona ce a inspirat producția animației de față, Portofino. Mi se pare tare fain cum filmul ăsta s-a lansat la un an distanță de criza provocată în Italia de pandemie. Cum le potrivește viața asta, ceva… 🙂

(Dacă locuiți într-o țară în care platforma Disney+ este disponibilă, puteți urmări Luca în baza unui abonament clasic, fără costuri adiționale.)


Vizionare trailer:

Luca intră în cinematografe din 16 iulie, fiind distribuit de CineForum.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *