Logan este sfârșitul unei serii cu care majoritatea am copilărit, prin care am ajuns să îndrăgim personajul Wolverine și, bineînțeles, pe actorul Hugh Jackman. Logan se prezintă altfel, nu este filmul obișnuit cu supereroi, este o dramă de familie, un thriller cu multă acțiune și un final epic pentru Wolverine. Nu este filmul tipic cu acțiune în abundență, ci un film de 2 ore jumătate în care ni se prezintă sfârșitul tandru și întunecat al lui Wolverine.

Pelicula este foarte bine construită, neașteptat de solidă, de la scenariul impecabil până la dedicația actorilor pentru acest ultim film. Dacă ai văzut seria (Deea, ai de recuperat!) cu siguranță o să te emoționeze povestea și o să fi mulțumit de evoluția personajului cu gheare care a trecut prin 8 filme și care, acum, stârnește aprecierea și te face să iubești finalul.

Versiunea pe scurt a poveștii este accea că lumea se află în anul 2029, o lume în care mutanții sunt aproape inexistenți. Logan este unul dintre mutanții rămași care încearcă să se ascundă de ochii lumii. Alege să fie un șofer de limuzină și, bineînțeles, încearcă să-și protejeze prietenul, pe Charles Xavier (Patrick Stewart). În majoritatea desfășurării acțiunii, Charles nu poate să vorbească coerent, dar tot ce încearcă să-i spună lui Logan este că un nou mutant trebuie să sosească, mai exact Laura (Dafne Keen). Ce urmează după această dezvăluire e o poveste frumoasă pe care trebuie să o descoperiți singuri.


Important de notat este că filmul are rating R, fiind primul film cu Wolverine băgat în această categorie. Scenele de luptă sunt foarte brutale și sângele este la ordinea zilei; o atmosferă perfectă pentru acest film.

Logan este de departe cel mai bun din seria Wolverine. Un final superb.


Precizări speciale:

  • Regizorul James Mangold a declarat că va lansa o variantă alb-negru a acestui film, la sfârșitul anului sau la începutul lui 2018;
  • Comic book-urile pe care Logan le răsfoiește în film nu sunt vechi, ci sunt realizate special pentru peliculă de către Dan Panosian;
  • Acesta este al 2-lea film bazat pe comic book în care apare Lennie Loftin, primul fiind Daredevil (2003).

Vizionare trailer:

Logan este de astăzi în cinematografe, via OdeonFilm.

Guest post by Marius Florin.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *