Nu am urmărit eu prea multe filme franțuzești, recunosc, dar uneori mai dau de câte o dramă care mă atrage. Mai ales dacă implică și ceva din punct de vedere medical. La fille inconnue e destul de static, dar n-a reușit să mă plictisească, ceea ce e un plus. Adèle Haenel duce tot filmul și o face tare fain. Povestea mi s-a părut banală, de altfel scenariul nefiind cine știe ce. La cabinetul doctoriței Davin, la o oră după terminarea programului, vine o pacientă căreia nu i se permite accesul din cauza orei întârziate.

Ulterior se află că o fată a murit în apropierea cabinetului și că fata respectivă era chiar pacienta care sunase la ușă cu o seară înainte. Pentru că se simte vinovată, doctora începe să investigheze ce și cum, chiar dacă se minte că tot ce vrea e să afle numele victimei pentru a putea anunța familia acesteia. Un film foarte simplu, chiar banal, fără nimic spectaculos, dar o dramă decentă și jucată fain.

Nu pot avea prea multe cuvinte despre filmul ăsta, pentru că nu inspiră prea mult. Unele scene în care Jenny Davin face vizite la domiciliu, lucrurile mi se par puțin weird. De la felul în care îl pupă pe obraz pe pacientul adolescent la modul stângaci de a se mișca tratându-i pe cei mai în vârstă. Poate e doar chestie de scenariu sau poate mi s-a părut mie.

I-am dat 7 pe IMDb și nu e o notă mică. Deci una peste alta, pelicula e una plăcută; contrar subiectului, parcă m-a relaxat. Scris și regizat de frații Jean-Pierre și Luc Dardenne, filmul a fost în competiția oficială Cannes 2016.

Vizionare trailer (subtitrat în română):

La fille inconnue este deja în cinematografe, distribuit de Independența Film.

 

Let me know you think - add a comment below!