Fie că ești fan al seriei, fie că îți plac dinozaurii sau actorii din distribuție, fie că ești familist sau romantic, îți vei găsi plăcerea urmărind Jurassic World.

Din păcate eu nu am văzut filmele vechi Jurassic, iar această nouă producție m-a făcut să-mi pară rău. Și să le văd. Cât mai repede.

La 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park (1993), Isla Nublar este pregătită acum cu cele mai noi tehnologii pentru a crea atracții interactive, foarte multe specii de dinozauri și foarte multă lume entuziasmată, printre care și micul Gray, copilul-tip pasionat de știință sau preistorie.

Alături de fratele mai mare, Zach, pleacă într-o aventură de-o săptămâna care are ca scop vizitarea noului parc, Jurassic World, dar și reîntâlnirea cu mătușa care nu i-a mai văzut de câțiva ani, Claire (superbă și stăpână pe rol Bryce Dallas Howard).

Lucrurile o iau razna, însă, iar filmul devine plin de acțiune, tensiune și momente amuzante aplicate exact cât și cum trebuie. Pelicula strânge și câteva momente care țin loc de tribut filmului-mamă. Chris Pratt (în rolul îngrijitorului Owen) face un rol foarte bun și stăpânește fiecare scenă. Abia aștept să văd și filmele anterioare! 🙂 Deja am vizionat de 2 ori Jurassic World, a doua oară într-un loc special, Dino Parc Râșnov, în aer liber. Tare frumoasă senzația!


Câteva detalii tehnice:

Regizor: Colin Trevorrow
Scenariu: Rick Jaffa, Amanda Silver, Colin Trevorrow, Derek Connolly, Michael Crichton
Producători: Patrick Crowley, Frank Marshall
Muzică: Michael Giacchino
Costume: April Ferry, Daniel Orlandi

Precizări speciale:

  • Buget estimat la 150 milioane de dolari.
  • Pentru compozitorul Michael Giacchino, acesta este primul film Jurassic pentru care realizează coloana sonoră, însă prima experiență de acest gen a fost cu jocul The Lost World: Jurassic Park (1997).
  • Ideea de a folosi rechini drept hrană pentru dinozauri a fost a lui Colin Trevorrow, inspirată de filmul producătorului Steven Spielberg, Jaws (1975).
  • Titlul original al filmului a fost Jurassic Park: Extinction.
  • Jimmy Fallon are o apariție cameo în acest film și e la fel de simpatic precum îl știam din emisiunea The Tonight Show.
  • Este primul film al francizei Jurassic care nu o are ca producătoare pe Kathleen Kennedy.

Vizionare trailer:

Jurassic World a intrat de azi în cinematografe, fiind distribuit de RoImage căruia îi mulțumesc pentru invitație!

Foto: Universal Pictures

5 thoughts on “Recenzie: Jurassic World (2015)”

    1. Filmul anului 1993, adică? O să-l văd la un moment dat, așa cum am și dat de înțeles. Mersi!

Let me know you think - add a comment below!