Woody Allen face filme în lipsa rațiunii, până ajunge să le și numească în direcția aia. Omul are stilul lui și uneori mă câștigă, alteori nu. Acum m-a câștigat.

Cu aceeași melodie repetându-se după fiecare scenă, o Emma Stone stăpână și fericită pe/de rol și un Joaquin Phoenix implicat (al doilea film pe care-l văd cu dânsul, după Her din 2013, și tare-mi place), Irrational Man este cel mai recent proiect scris și regizat de controversatul Woody Allen. Atunci când soția îl părăsește, Abe își pierde sensul și bucuria vieții și decide să se mute într-un oraș mic, unde să poată preda filozofia. Aici o întâlnește pe Rita Richards (Parker Posey), o profesoară deprimată și plictisită de căsnicia eșuată, însă care nu îi poate restabili balanțul vieții lui Abe.

Târât în patima alcoolului, ironic și plictisit, Abe găsește să-și formeze un nou scop în viață prin plănuirea unei crime. După acest act, viața lui devine mai luminoasă, inspirația pentru scris reînvie și, bineînțeles, flacăra iubirii se aprinde. Deși fără intenție, Abe îi dă speranțe studentei Jill (Emma Stone, pur și simplu superbă; m-a impresionat cu rolul ăsta) și aceasta se îndrăgostește de el, iar cei doi încep o relație bolnavă de dragoste, deși aparent nu te poți gândi la asta. Acțiunile domnului lasă de dorit, dar parcă nu-l poți condamna. E clar că fiecare individ reacționează diferit la despărțiri, certuri, viață.

So much of philosophy is just verbal masturbation.


Câteva detalii tehnice:

Regizor: Woody Allen
Scenariu: Woody Allen
Producători: Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Edward Walson
Montaj: Alisa Lepselter
Costume: Suzy Benzinger

Precizări speciale:

  • Al doilea film consecutiv la care Woody Allen lucrează cu Emma Stone, după Magic in the Moonlight (2014);
  • După aproximativ 25 de ani, actrița Sophie von Haselberg apare într-un nou film;
  • Prima dată când actorul Joaquin Phoenix lucrează cu Woody Allen;
  • Filmat în Rhode Island, Statele Unite ale Americii, în iulie 2014.

Vizionare trailer:

https://youtu.be/ZvOnxL2pKbI

Irrational Man intră în cinematografe din 28 august, distribuit de Freeman Entertainment.

Foto: Gravier Productions

Similar Posts

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *