Vai, cât de frumos! Inside Out este poveste, viață, realitate, amuzament și emoție la puterea a cincea.

Inside Out m-a cucerit după ce am văzut trailerul, plin de culoare, replici inteligente și fețe simpatice. Abia am așteptat vizionarea de ieri, iar acum nici nu știu cum să vă scriu mai bine despre el. Am fost cucerită până la lacrimi și se vede fără a avea studii în domeniu că acest film a fost realizat cu ajutorul unor psihologi.

Bucuria (a cărei voce este Amy Poehler) ne introduce în viața lui Riley, încă din ziua în care se naște și creștem, învățăm, râdem și plângem împreună cu ea. Pe parcursul creșterii lui Riley (dulcea voce a lui Kaitlyn Dias), apar emoții noi, precum Tristețea sau Dezgustul. Fiecare etapă a vieții fiind o nouă descoperire, plăcută sau mai puțin plăcută, dar necesară.

Da, devine aglomerat, dar avem nevoie de toate aceste emoții pentru a trăi frumos, chiar dacă ne vine foarte greu să credem că ne-ar fi de folos Dezgustul sau Tristețea. Sau chiar Frica. Ei bine, Inside Out explică cursiv, frumos și clar, că da, toate acestea sunt parte din noi și așa este normal să fie.

Povestea lui Riley, așadar, este una destul de comună în vremurile noastre. Părinții decid să se mute într-o altă casă, ba din cauza divorțului, ba din cauza serviciului. Părinții lui Riley (interpretați vocal de Diane Lane și Kyle MacLachlan) iau această decizie, iar copilul lor de 11 ani suferă cel mai mult. Pentru un copil e cel mai greu să renunțe la școala în care s-a integrat, la prieteni sau chiar la vecini. Viața se schimbă radical, iar Inside Out ne arată în cel mai emoționant mod cum suntem nevoiți să renunțăm la copilașul din noi pentru a păși într-o altă etapă. Ne arată cum suntem nevoiți să ne modelăm după cerințele vieții. Inside Out este o lecție de psihologie și de viață, atât pentru cei mici, cât mai ales pentru cei mari. Mă înclin în fața acestui film și sunt recunoscătoare că există. Vai, cât de frumos!


Câteva detalii tehnice:

Regie: Pete Docter, Ronaldo Del Carmen
Scenariu: Pete Docter, Meg LeFauve, Josh Cooley, Pete Docter, Josh Cooley
Producător: Jonas Rivera
Muzică: Michael Giacchino

Precizări speciale:

  • Inspirația regizorului Pete Docter pentru realizarea acestui film a fost fiica lui care a avut o perioadă turbulentă de creștere.
  • Filmul marchează a 15-a peliculă Pixar.
  • S-a dorit folosirea IMAX-ului, dar această idee a picat ulterior, filmul fiind în format 3D.
  • Producția prezintă imagini și din filme mai vechi ale studiourilor Pixar, precum Up (2009).
  • Fiecare emoție are propria formă, adică: Bucuria este o stea, Tristețea o lacrimă, Furia o flacără, Frica un nerv, iar Dezgustul un broccoli. Regizorul a precizat că lui îi place broccoli foarte mult, totuși.

Vizionare trailer:

Inside Out intră în cinematografe din 19 iunie (dublat și subtitrat), distribuit de CineForum căruia îi mulțumesc pentru invitație.

Foto: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures

Similar Posts

2 Comments

  1. Si eu am avut aceeasi reactie dupa ce am vazut trailerul. Abia astept sa-l vad la cinema, mai ales ca este si in 3D. Foarte interesante precizarile! xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *