Filme & Seriale

Recenzie: In the Heart of the Sea (2015)

În iarna anului 1820, ambarcaţiunea Essex este atacată şi distrusă de o balenă uriaşă, aparent raţională. Dezastrul maritim care s-a întâmplat în realitate îl va inspira pe Herman Melville să scrie romanul Moby Dick, însă, cartea nu relatează decât jumătate din poveste.

 In the Heart of the Sea surprinde dezolanta imagine de după asalt şi lupta pentru salvare a echipajului captiv în mijlocul vastei întinderi de apă. Cei câţiva supravieţuitori ating limita imposibilului pentru a rămâne în viaţă. Trecând prin furtuni devastatoare, foamete, panică şi disperare, oamenii vor ajunge să pună la îndoială propria credinţă, moralitatea şi chiar valorile umane după care se ghidează. În tot acest timp, căpitanul caută o modalitate de a se ghida în larg şi de a-şi duce la ţărm echipajul. Secundul său, în schimb, devine obsedat de dorinţa de a captura fioroasa balenă.
N-am citit cartea ce stă la baza acestui film, dar știam în linii mari despre ce este vorba. Desigur, cartea a fost pornită și inspirată de evenimente reale. O perspectivă vizuală a acestei povești, perspectivă ce a fost scrisă frumos, dar nu perfect, însă care m-a emoționat (s-a lăsat și cu puține lacrimi, recunosc) și captivat în același timp. Chris Hemsworth (cu ochișorii lui albaștri) face cam tot filmul, fiind de altfel și principala atracție a acestuia. Și totuși, după el, Brendan Gleeson și Michelle Fairley (care m-a făcut să plâng și pe care, cel mai probabil, o știți din Game of Thrones) mi-au plăcut tare mult. Povestea v-am spus-o, am subliniat ce mi-a plăcut și ce nu prea, așa că o să spun puțin despre partea tehnică. Ăsta-i încă un film care are ghinionul de a fi lansat în format 3D: 1. nu este deloc necesar și 2. culoarea și luminozitatea se pierd din cauza ochelarilor aferenți. Fără alte detalii, vă invit să descoperiți povestea oamenilor care l-au întâlnit pe Moby Dick; la cinema.
We were headed for the edge of sanity… like we were aberrations, phantoms. Trust gave way to doubt. Hope to superstition.


CONCURS: Răspunde corect la întrebarea de mai jos și poți câștiga una dintre cele 2 invitații duble pentru vizionarea filmului In the Heart of the Sea, valabile în cadrul Cine Grand Titan. Câștigătorii vor fi aleși pe 8 decembrie, cu ajutorul random.org. Succes!

UPDATE: Câștigătoarele sunt Doina Veronica și stanciu cristina. Felicitări! Vă rog să vă verificați e-mail-urile. Mulțumesc tuturor!

Veteranul ofițer secund, Owen Chase, este interpretat de acest actor cunoscut pentru recentele sale roluri din seria Thor, seria The Avengers și drama Rush (2013). Care este numele lui?

a. Chris Hemsworth
b. Channing Tatum
c. Bradley Cooper

Câteva detalii tehnice:

Regizor: Ron Howard
Scenariu: Charles Leavitt, Rick Jaffa, Amanda Silver, Nathaniel Philbrick
Producători: Brian Grazer, Ron Howard, Joe Roth, Will Ward, Paula Weinstein
Muzică: Roque Baños
Costume: Julian Day

Precizări speciale:

  • Chris Hemsworth a declarat că el și cei care au interpretat restul echipajului ce urma să îndure foamete, au suferit o dietă cu 500-600 calorii pe zi pentru a pierde greutate;
  • Acesta este al 6-lea film regizat de Ron Howard ce are la bază o poveste adevărată. Primele 5 au fost Apollo 13 (1995), A Beautiful Mind (2001), Cinderella Man (2005), Frost/Nixon (2008) și Rush (2013);
  • Inițial programat pentru lansare în luna martie, filmul a fost împins pentru decembrie pentru a intra în atenția premiilor Oscar;
  • Filmările au avut loc în Insulele Canare.
Vizionare trailer:
In the Heart of the Sea intră de mâine în cinematografe, distribuit de Freeman Entertainment.

0 thoughts on “Recenzie: In the Heart of the Sea (2015)

Let me know you think - add a comment below!

%d bloggers like this: