Nu știu de unde să încep. Nici măcar dacă ar trebui să o fac, pentru că ar fi prea puțin oricum. Filmul ăsta rulează în cinematografe de aproape o săptămână și trebuie să-l vedeți.

Deși am lipsit din țară o vreme și nu am putut onora invitația distribuitorului, Hacksaw Ridge era printre primele filme pe care știam că le voi vedea la cinema imediat cum ajung în România. Pentru că e unul dintre filmele care te ating încă din trailer.

Bazat pe povestea reală a lui Desmond Doss (aici Andrew Garfield, cum n-am avut ocazia să-l văd până acum, adică excepțional), filmul este regizat de Mel Gibson și ilustrează curajul și puterea unui erou. Doss a refuzat să omoare, luptând pentru binele patriei cu pasiune și mult curaj în Al Doilea Război Mondial. A fost primul Conscientious Objector decorat cu Medalia de Onoare.

Dincolo de biografia personajului, filmul te îndrumă și te învață să înțelegi. Să înțelegi pasiunea, credința și faptul că fiecare individ are propriile valori și principii de viață. Judecăm mult și rănim foarte ușor, iar Desmond Doss a fost exemplul care a demonstrat că se poate altfel. Da, pelicula are aer patriotic, nici nu se putea altfel, însă dincolo de asta este un montaj incredibil de scene pline de cascadorii și explozii, cadre pline de semnificații (vezi scena cu Doss pe targă) și replici pe care nu le poți descrie îndeajuns.

Am spus și mai sus și repet, Andrew Garfield este incredibil. E foarte posibil să prindă nominalizare la Premiile Oscar de anul viitor, iar producția în sine merită, de asemenea, premii. Nu știu ce film ar putea să-l bată la categoria Film Editing. Și în distribuție ștafeta este ridicată și de Vince Vaughn, Teresa Palmer (figura angelică și caldă a peisajului traumatizant de pe câmpul de luptă), Luke Bracey (the bad guy turned good) și alții. Hacksaw Ridge este superb, cu un echilibru perfect între romantic și război. Este un film pe care o să-l revăd în Londra atunci când o să fie lansat acolo, în februarie. Vă recomand să nu ratați șansa de a-l vedea la cinema, pentru că e acel film care se simte și se trăiește la maximum, mai ales într-o sală de cinematograf.

Help me find one more.


Vizionare trailer:

Hacksaw Ridge rulează în cinematografe, distribuit de Freeman Entertainment.

Let me know you think - add a comment below!