Filme & Seriale

Recenzie: Goosebumps (2015)

Aseară am avut parte de cea mai relaxantă seară după mult timp, mai ales în lumina întâmplărilor recente din România. Am plecat către Goosebumps cu niciun fel de așteptare. Sau ba da, am avut una; credeam că filmul o să fie cel puțin prost.

M-am înșelat și iar am învățat lecția cu “nu judeca după trailer”. M-am distrat, am râs și am fost surprinsă plăcut de tot ceea ce povestea asta nebună a avut de spus. Adolescentul Zach Cooper (Dylan Minnette, foarte carismatic), supărat că a trebuit să se mute dintr-un oraş mare într-unul mic, întrevede o rază de speranţă atunci când o întâlnește pe fata frumoasă din vecini, Hannah (Odeya Rush, încă un exemplu de frumusețe naturală) și leagă o nouă prietenie cu Champ (Ryan Lee). Totuși, fiecare lucru bun are şi partea lui întunecată, aşa că Zach află destul de repede că misteriosul tată al Hannei este, de fapt, scriitorul R.L. Stine (Jack Black, în triplu rol), autorul seriei de succes, Goosebumps.

Zach face o mișcare proastă atunci când, din greșeală, deschide una dintre cărțile domnului Stine. Personajul înfricoșător al poveștii cu pricina iese din carte și, ei bine, dă startul unei adevărate nebunii. Rând pe rând, toate cărțile seriei Goosebumps sunt deschise, iar cei patru protagoniști se văd nevoiți să salveze cumva orașul de amenințarea creaturilor de coșmar închipuite vreodată de autor. Singura soluție o reprezintă, bineînțeles, o nouă carte. Carte ce trebuie scrisă de la zero, pe o anumită mașină de scris și care trebuie foarte, dar foarte atent gândită. Căci altfel. Până la aflarea deznodământului, cei patru eroi ne trec prin cele mai hilare situații posibile și ne fac să uităm, pentru aproape 2 ore, de cotidianul de zi cu zi. Un film ce nu cere pretenții, ci doar livrează voie bună și umor.

Every story ever told can be broken down into three parts. The beginning. The middle. And the twist.


 

Câteva detalii tehnice:

Regizor: Rob Letterman
Scenariu: Darren Lemke, Scott Alexander, Larry Karaszewski, R.L. Stine
Producători: Deborah Forte, Neal H. Moritz
Muzică: Danny Elfman
Costume: Judianna Makovsky
Precizări speciale:
  • Autorul real al poveștilor înfricoșătoare Goosebumps are o apariție specială, de tip cameo, spre finalul peliculei;
  • Singurii monștri care rostesc cuvinte sunt Slappy și Invisible Boy, ambii împrumutând vocea lui Jack Black;
  • Echipa de marketing a dezvăluit că posterul conține nuanțe unice de auriu și albastru, tocmai din dornița de a face posterul unic;
  • SONY a anunțat deja că se lucrează la un sequel, fiind în căutare de scenariști;
  • Filmările au avut loc în Georgia, SUA, iar bugetul a fost deja depășit de încasările de la box office.

Vizionare trailer:

Goosebumps intră de mâine în cinematografe, distribuit de InterComFilm.

Foto: Columbia Pictures

Let me know you think - add a comment below!

%d bloggers like this: