Încă obosită după 2 ore și 7 minute de efecte în 20 de mii de culori, auriu până peste poate și un scenariu în principal penibil, o să încerc să vă descriu puțin Gods of Egypt.

Bă, și m-am numărat printre oamenii care n-au râs de filmul ăsta imediat după ce au văzut trailerul! Realitatea e că n-am râs nici după ce am văzut filmul, pentru că nu mai aveam putere. În primul rând, este mult prea lung. Și asta n-ar fi reprezentat o problemă, dacă era ce trebuia să fie. Premisa e bună, conceptul mi-a plăcut, dar a fost forțat până la refuz și a dat în penibil și grotesc. Nu, Gods of Egypt nu mi-a plăcut. Haideți s-o luăm treptat: monologul de început amuză și pornește cu speranță către o călătorie ce se vrea plină de wow, wow și iar wow. Speranța mi-a fost spulberată ușor, din cauza lui Gerard Butler (Set) care a luat proiectul la mișto, aș zice, având în vedere că mai avea puțin și râdea la fiecare replică (sau poate, pur și simplu, nu l-a ajutat interpretarea). Plus, scena în care îi scoate ochii lui Nikolaj Coster-Waldau (Horus) este începutul sfârșitului, adică al scenelor de o penibilitate cum nu voiam să întâlnesc vreodată.

Povestea de dragoste dintre Bek (Brenton Thwaites) și Zaya (Courtney Eaton) a reprezentat plotul care m-a ținut în scaunul cinematografului până la final. Per total, filmul este un eșec și l-am comparat cu asemănătorul Jupiter Ascending (2014), în ideea că nici ăla nu e perfect, dar măcar e decent. Nici nu știu ce să vă zic de coloana sonoră, pentru că în combinație cu efectele speciale extrem de viole(te)nte, totul a devenit un haos obositor. Păcat, aveau idee și buget cât să facă ceva foarte mișto. Poate data viitoare.


Câteva detalii tehnice:

Regizor: Alex Proyas
Scenariu: Matt Sazama, Burk Sharpless
Producători: Basil Iwanyk, Alex Proyas
Muzică: Marco Beltrami
Costume: Liz Keogh
Precizări speciale:
  • Filmul este bazat pe mitul egiptean, intitulat The Contendings of Horus and Set;
  • Nikolaj Coster-Waldau a slăbit pentru rolul lui Horus;
  • Pelicula împărteșește peste 200 de oameni din echipa de producție care au lucrat și la Mad Max: Fury Road (2015);
  • După 7 ani de pauză, regizorul Alex Proyas s-a îmbarcat la cârma acestei producții;
  • Actorii Rufus Sewell și Alex Proyas au lucrat împreună și la Dark City (1998).

Vizionare trailer:

Gods of Egypt intră de mâine în cinematografe, distribuit de RoImage.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *